Z.Kalniņa-Lukaševica parlamentā tiekas ar jaunajiem Armēnijas, Belizas un Botsvānas vēstniekiem

(17.06.2024.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētājas biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica pirmdien, 17.jūnijā, parlamentā uzņēma jaunos Armēnijas, Belizas un Botsvānas vēstniekus Latvijas Republikā.

Saeimas priekšsēdētājas biedre sarunā ar Armēnijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Aru Margarjanu (Ara Margarian) pauda Latvijas gatavību dalīties reformu un eirointegrācijas pieredzē. Armēnijas vēstnieks akcentēja, ka viņa valsts var daudz mācīties no Latvijas sasniegtā pēdējos 20-30 gados.

Armēnijas vēstnieks pauda vēlmi attīstīt ciešāku sadarbību starptautiskos formātos, tostarp Eiropas Savienības līmenī. Tāpat pārrunātas ciešākas parlamentārās sadarbības iespējas, izceļot abu valstu parlamentos izveidoto deputātu sadraudzības grupu lomu dialoga stiprināšanā.

Sarunā ar Belizas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Terēzi Rātu (Therese Rath) Saeimas priekšsēdētājas biedre uzsvēra, ka par spīti Latvijas un Belizas ģeogrāfiski lielajam attālumam, varam attīstīt sadarbību vairākās jomās, tostarp informācijas un komunikācijas tehnoloģiju un digitalizācijas sektoros. Puses bija vienisprātis par iespēju Latvijai un Belizai sadarboties ne vien divpusējā formātā, bet arī starptautiskajās organizācijās.

Tiekoties ar Botsvānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Džulianu Andželu Dubi-Gobotsvangu (Juliana Angela Dube-Gobotswang), Saeimas priekšsēdētājas biedre apsprieda izglītības nozīmi. Z.Kalniņa-Lukaševica, atbildot vēstniecei par Latvijas sasniegto digitalizācijas jomā, apliecināja Latvijas atvērtību dalīties pieredzē, kā arī veicināt abpusēji izdevīgus ekonomiskos sakarus. Botsvāna tāpat ir ieinteresēta sadarboties lauksaimniecības attīstības jomā.

Spriežot par atbalstu valstīm, kuras cietušas Krievijas izraisītā kara Ukrainā radītās pārtikas krīzes dēļ, Z.Kalniņa-Lukaševica atzīmēja, ka visi esam saistīti un notikumi vienā pasaules vietā rada iespaidu arī citviet.

 

Foto no tikšanās ar Armēnijas vēstnieku: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720318001299/
Foto no tikšanās ar Belizas vēstnieci: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720317987716/
Foto no tikšanās ar Botsvānas vēstnieci: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720317990061/
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 21.jūnijā
08:30  Eiropas lietu komisijas sēde