Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze tiekas ar Laosas vēstnieku

(19.05.2015.)
VideoGalerija

„Latvija un Laosa diplomātiskās attiecības nodibināja pirms divdesmit gadiem. Mūsu valsts uzreiz pēc neatkarības atjaunošanas primāri veicināja sadarbību ar kaimiņvalstīm, Eiropas Savienību un NATO, taču patlaban mēs raugāmies arī Āzijas, tostarp Dienvidaustrumāzijas, virzienā.” To Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze uzsvēra otrdien, 19.maijā, Saeimas namā tiekoties ar Laosas Tautas Demokrātiskās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Sithonu Čitnhothinhu (Sithong Chitnhothinh), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Latvijas interesi Āzijas dienvidaustrumu daļā apliecina arī fakts, ka jau tuvākajos gados mūsu valsts plāno atvērt vēstniecību Singapūrā, kas pildītu reģionālas diplomātiskās pārstāvniecības funkcijas, vēstniekam sacīja G.Daudze. Tāpat Saeimas priekšsēdētājas biedrs pauda Latvijas cerību nozīmēt goda konsulu Laosā, akcentējot mūsu valsts plašo goda konsulu tīklu.

Pārrunājot sadarbības iespējas, puses bija vienisprātis, ka Latvijai un Laosai ir labas iespējas sadarboties izglītības jomā, īpaši jauno mediķu sagatavošanā. G.Daudze apstiprināja, ka mūsu valsts augstskolas ir ieinteresētas uzņemt studentus no ārvalstīm, tostarp Laosas. Tāpat Saeimas priekšsēdētājas biedrs un vēstnieks bija vienisprātis, ka Latvijai ir tāda konkurētspējīga priekšrocība kā attīstīta ostu un dzelzceļa infrastruktūra un pieredze tranzītbiznesā, ko var izmantot abu valstu ekonomiskās sadarbības veicināšanai. Vēstnieks arī pauda apņemšanos strādāt pie Laosas uzņēmēju delegācijas vizītes Latvijā sagatavošanas.

Noslēgumā G.Daudze informēja par mūsu valsts prezidentūru ES Padomē. Savukārt vēstnieks atzinīgi vērtēja Latvijas prezidentūras ietvaros rīkoto ASEM transporta ministru sanāksmi un izglītības ministru sanāksmi.



Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157652686601288
Video: https://www.youtube.com/watch?v=Df3AXC1u5Jw
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 1.jūlijā
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde