Inese Lībiņa-Egnere Saeimas namā tiekas ar Polijas vēstnieci

(14.05.2015.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere ceturtdien, 14.maijā, Saeimas namā tikās ar Polijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Evu Dembsku (Ewa Dębska). Tikšanās laikā pārrunātas abu valstu divpusējās attiecības un Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē gaita.

Tikšanās sākumā Saeimas priekšsēdētājas biedre atzinīgi vērtēja Latvijas un Polijas divpusējo sadarbību. I.Lībiņa-Egnere pauda gandarījumu par Latvijas poļu kopienas aktīvo darbību savas kultūras un etnisko tradīciju saglabāšanā, vienlaikus veiksmīgi spējot integrēties Latvijas sabiedrībā. Vēstniece sacīja, ka Latvija un Polija ir labi partneri gan ES, gan arī NATO un Baltijas jūras reģiona valstu sadarbības formātos. Ņemot vērā ģeopolitisko situāciju reģionā, E.Dembska pauda savas valsts interesi stiprināt sadarbību ar Latviju drošības jomā.

Puses bija vienisprātis, ka Latviju un Poliju vieno laba sadarbība ekonomikā. To apliecina Latvijas un Polijas savstarpējās tirdzniecības apjoma pieaugums, kas 2014.gadā sasniedza 1,8 miljardus eiro. Vienlaikus vēstniece apliecināja - Polijas mazo un vidējo uzņēmēju interese par Latvijas tirgu aizvien palielinās.

Pārrunājot Latvijas prezidentūras gaitu, I.Lībiņa-Egnere sacīja, ka mūsu valsts prezidentūra šajā laikā saskārusies ar virkni izaicinājumu, tostarp traģiskajiem notikumiem Ukrainā, Parīzē un Vidusjūrā. Šajā kontekstā vēstniece atzinīgi vērtēja mūsu valsts prezidentūras spēju pielāgoties situācijai.

Tikšanās laikā pārrunātas arī abu valstu iekšpolitikas aktualitātes.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157652380848018
Video: https://www.youtube.com/watch?v=ksitkGhWSRk
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 1.jūlijā
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde