Saeimas priekšsēdētāja piedalīsies Lietuvas neatkarības atjaunošanas 25.gadadienas svinīgajos pasākumos

(10.03.2015.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece 11. un 12.martā vizītē uzturēsies Lietuvas Republikā, lai piedalītos Lietuvas neatkarības atjaunošanas 25.gadadienas svinīgajos pasākumos. 

Saeimas priekšsēdētāja vēros Lietuvas parlamenta svinīgo sēdi un kopā ar Lietuvas parlamenta priekšsēdētāju Loretu Graužinieni (Loreta Graužinienė) un Igaunijas parlamenta prezidentu Eiki Nestoru (Eiki Nestor) piedalīsies svinīgajā Baltijas valstu karogu pacelšanas pasākumā Neatkarības laukumā un uzrunās klātesošos. 

Saeimas priekšsēdētājai plānota tikšanās arī ar Seima priekšsēdētājas biedru Vīdu Ģedvilu (Vydas Gedvilas). 

Lietuvas apmeklējuma laikā I.Mūrniece piedalīsies apaļā galda diskusijā „Mazas valstis mūsdienu ģeopolitiskajā telpā: vēstures mācības un šī brīža izaicinājumi”, kurā atklāšanas runas teiks L.Graužiniene un Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs (Linas Linkevičius). 

Vizītes laikā I.Mūrniecei plānota arī divpusējā tikšanās ar Moldovas parlamenta priekšsēdētāju Andrianu Kandu (Andrian Candu). 

Tāpat Saeimas priekšsēdētāja Lietuvā atklās Baltijas Mediju semināru, kurā tiks diskutēts par informācijas karu kā jaunu izaicinājumu demokrātiskām valstīm un iespējamiem šīs problēmas risinājumiem, kā arī par apraides regulējumu Baltijas valstīs un sadarbību Baltijas mediju telpā. 

Saeimas priekšsēdētāju vizītē pavadīs Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne, Saeimas izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns un deputātu grupas sadarbībai ar Lietuvas parlamentu vadītājs Romualds Ražuks.

 

Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 1.jūlijā
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde