Saeimas priekšsēdētājas biedrs tiekas ar Čīles vēstnieku

(14.10.2014.)
VideoGalerija

Latvijā augstu vērtē Čīles pārtikas produktus, un arī mūsu valsts ir ieinteresēta ar saviem produktiem iepazīstināt Čīles iedzīvotājus. Labs solis divpusējās ekonomiskās sadarbības veicināšanai būtu konvencijas par dubultās nodokļu uzlikšanas novēršanu noslēgšana. To Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs uzsvēra, trešdien, 14.oktobrī, Saeimas namā tiekoties ar Čīles Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Hosē Gonji Karasko (José Goñi Carrasco). Vēstnieks parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Vēstnieks šajā kontekstā pauda pārliecību, ka Latvija un Čīle šo konvenciju noslēgs līdz ar Latvijas kļūšanu par pilntiesīgu Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) dalībnieci. Vienlaikus viņš kavējās atmiņās par savu pirmo viesošanos Latvijā jau 1991.gadā – laikā, kad Latvija līdz ar neatkarības atjaunošanu atguva vietu Eiropas valstu saimē, un atzinīgi vērtēja Latvijas milzīgo progresu un šajā laika periodā paveikto.

Sarunā puses bija vienisprātis, ka par spīti ģeogrāfiskajam attālumam Latviju un Čīli jau patlaban saista labas divpusējās attiecības un pastāv potenciāls to padziļināšanai dažādās jomās. Kā veiksmīgu līdzšinējās sadarbības piemēru A.Klementjevs minēja faktu, ka Latvija, veidojot pensiju sistēmu, pieredzi guva no Čīles. Vēstnieks sacīja, ka tas ir labs pamats sadarbībai un pieredzes apmaiņai arī citās jomās.

Pārrunājot abu valstu sadarbību ekonomikā, Saeimas priekšsēdētājas biedrs sacīja, ka Latvija meklē sadarbības partnerus arī ārpus Eiropas Savienības, tostarp citos kontinentos, un kā potenciālas Latvijas un Čīles sadarbības jomas minēja tūrismu, kultūru un izglītību. Jau patlaban Čīle ir viens no aktīvākajiem Latvijas sadarbības partneriem Latīņamerikā. Labs signāls sadarbības stiprināšanai būtu apmainīšanās augsta līmeņa vizītēm, sarunā uzsvēra A.Klementjevs.

Hosē Gonji Karasko kadenci Latvijā sāk jau otro reizi. Viņš ir karjeras diplomāts, kurš iepriekš strādājis savas valsts diplomātiskajās pārstāvniecībās Zviedrijā, Itālijā, Meksikā un Amerikas Savienotajās Valstīs, kā arī bijis savas valsts Nacionālās aizsardzības ministrs. Vēstnieks pastāvīgi rezidē Zviedrijas Karalistē.



Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157648341317467/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=dLSbdMdg9wc&list=UUdQ1YxaZG3i7ygGCdU8mPKQ
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Otrdien, 2.jūlijā