Saeimas priekšsēdētāja tiekas ar pirmo Latvijā akreditēto Kosovas vēstnieku

(08.05.2012.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa otrdien, 8.maijā, tiekoties ar Kosovas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Lulzimu Peci (Lulzim Peci), apliecināja Latvijas atbalstu tālākam Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās procesam, kā arī pārrunāja abu valstu divpusējo attiecību veicināšanas iespējas. Vēstnieks Saeimā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Sveicot viesi Saeimā, S.Āboltiņa pauda pārliecību, ka Kosovas pirmā vēstnieka nozīmēšana sniegs nozīmīgu ieguldījumu Latvijas un Kosovas divpusējo attiecību veidošanā.

„Apmeklējot mūsu valsti, varat pārliecināties, cik svarīgs mums ir valstiskums, brīvība un drošība. Latvija labi saprot Kosovas centienus pēc brīvības un stabilitātes, tādēļ Latvija bez vilcināšanās 2008.gadā atzina Kosovas neatkarību,” teica S.Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja apliecināja Latvijas atbalstu ES tālākas paplašināšanās procesam. „Perspektīvā dalība Eiropas Savienībā Kosovai un citām Balkānu valstīm ir faktors, kas veicina sadarbību, izlīgumu, stabilitāti un izaugsmi visā reģionā,” atzīmēja S.Āboltiņa.

S.Āboltiņa sarunā atzinīgi vērtēja pirmajos Kosovas neatkarības gados paveikto valstiskuma veidošanā. Latvija ir gatava dalīties savā pieredzē gan valstiskuma atjaunošanas un demokrātisko institūciju nostiprināšanas jomā, gan arī reformu pieredzē, kas gūta mūsu valstij pievienojoties ES un NATO, apliecināja Saeimas priekšsēdētāja.

Savukārt vēstnieks sarunā augstu novērtēja atbalstu, kādu Kosova no Latvijas saņēma gan neatkarības atjaunošanas procesā, gan arī turpina saņemt attiecību veidošanā ar Eiropas Savienību. Puses bija vienisprātis, ka nozīmīgs posms Kosovas un ES attiecībās būs sarunas par vīzu režīma liberalizāciju, kas atvieglotu brīvu personu kustību un veicinātu arī reformu procesu Kosovā.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157629633672172/with/7157550850/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/watch?v=CsiyYvVGTHY&list=UUdQ1YxaZG3i7ygGCdU8mPKQ&index=1&feature=plcp
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde