Āboltiņa sveic Serbiju ar ES kandidātvalsts statusa piešķiršanu

(02.03.2012.)
Galerija

Vakar Eiropadomes pieņemtais lēmums par Eiropas Savienības (ES) kandidātvalsts piešķiršanu Serbijai ir nozīmīgs notikums ne vien Balkānu reģionam, bet arī visai Eiropai. To sarunā ar Serbijas Republikas ārlietu ministru Vuku Jeremiču (Vuk Jeremić) piektdien, 2.martā, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Sveicot viesi Saeimā, S.Āboltiņa pauda prieku par ES valstu un valdību vadītāju samitā vakar pieņemto lēmumu piešķirt Serbijai ES kandidātvalsts statusu.

„Latvija vienmēr ir konsekventi atbalstījusi ES paplašināšanās procesu, tostarp Serbijas vēlmi pievienoties Eiropas Savienībai. Uzskatu, ka Eiropadomes lēmums ir gan pozitīvs signāls Rietumbalkānu reģionam, gan arī nozīmīgs notikums Eiropas integrācijas procesā,” teica S.Āboltiņa. 

Saeimas priekšsēdētāja pauda pārliecību, ka, lai arī patlaban ES pārdzīvo grūtu periodu, ko iezīmē ekonomiskā lejupslīde, tomēr ilgtermiņā ES spēs pārvarēt šīs grūtības. Latvijas nesenā pieredze liecina, ka ir iespējams pārvarēt krīzi un atjaunot ekonomikas izaugsmi un attīstību, uzsvēra S.Āboltiņa.

Pārrunājot parlamentāro kontaktu veicināšanas iespējas, Saeimas priekšsēdētāja kā labāko sadarbības formātu minēja kontaktu veidošanu abu valstu parlamentu Ārlietu un Eiropas lietu komisiju līmenī. Saeima ir gatava dalīties pieredzē, kas gūta, mūsu valstij pievienojoties Eiropas Savienībai un NATO, apliecināja S.Āboltiņa.

Tikšanās laikā puses bija vienisprātis, ka Latvijas un Serbijas divpusējās attiecības ir labas, tomēr tām ir vēl liels tālākas izaugsmes potenciāls. „Esmu pārliecināta, ka Jūsu vizīte kalpos par pozitīvu impulsu mūsu valstu attiecību stiprināšana un palīdzēs labāk veidot arī sadarbību Baltijas un Balkānu reģionu līmenī,” pauda S.Āboltiņa.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157629130592798/with/6800083660/
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde