Saeimas deputāti Lietuvā runās par valstu sadarbību enerģētikas jomā

(17.02.2012.)

Lai pārrunātu valstu sadarbību un stiprinātu tiešus un regulārus Latvijas un Lietuvas parlamentāriešu kontaktus, 20. un 21.februārī vizītē Lietuvā uzturēsies Saeimas deputātu grupa sadarbībai ar Lietuvas parlamentu.

Vizītes laikā plānotas tikšanās Lietuvas Seimā, kā arī Ekonomikas ministrijā un Enerģētikas ministrijā. Lietuvas parlamentā Saeimas deputāti tiksies ar kolēģiem, kuri darbojas deputātu grupā sadarbībai ar Latvijas parlamentu, kā arī ar Seima Ārlietu komisijas deputātiem.   

„Vizītes galvenais mērķis ir nepastarpināta viedokļu apmaiņa ar Lietuvas Seima deputātiem par abām valstīm būtiskiem jautājumiem. Īpašu uzmanību sarunās ar Lietuvas kolēģiem, kā arī ar ministriju amatpersonām pievērsīsim enerģētikas politikai,” pauž sadarbības grupas priekšsēdētājs Romualds Ražuks.

Sadarbības grupas priekšsēdētājs norāda, ka tikšanās laikā Lietuvas Ekonomikas ministrijā iecerēts iegūt detalizētu informāciju par Lietuvas enerģētiskās neatkarības plānu. „Lietuva ļoti rūpīgi realizē dzīvē šajā plānā definētos uzdevumus par pakāpenisku enerģētikas avotu dažādošanu. Labāka izpratne par šo plānu var būtiski palīdzēt atrisināt nelielās domstarpības starp mūsu valstīm enerģētikas politikā, tostarp, kas saistītas ar sašķidrinātās gāzes termināļa būvniecību,” atzīmē R.Ražuks.

Vizītē Lietuvas galvaspilsētā Viļņā 20.un 21.februārī līdz ar R.Ražuku uzturēsies deputātu grupas sadarbībai ar Lietuvas parlamentu priekšsēdētāja vietnieks Ingmārs Čaklais, deputāti Jeļena Lazareva (SC), Raivis Blumfelds (VL-TB/LNNK) un Viktors Valainis.


Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde