Saeimā viesosies Čehijas parlamenta Deputātu palātas priekšsēdētāja

(08.04.2011.)

Pēc Saeimas ielūguma vizītē Latvijā no 10. līdz 12.aprīlim uzturēsies Čehijas Republikas parlamenta Deputātu palātas priekšsēdētāja Miroslava Nemcova (Miroslava Nĕmcová) un viņas vadītā delegācija.

Apmeklējot Saeimu, M.Nemcova tiksies ar Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu un pēc tikšanās piedalīsies preses brīfingā.

Tiekoties ar Saeimas priekšsēdētāju, plānots pārrunāt sadarbības iespējas starp abām valstīm parlamentārā līmenī, ekonomiskajā sadarbībā, kā arī kultūrā un izglītībā. Tiks pārrunāti arī aktuālie Eiropas Savienības (ES) dienas kārtības jautājumi, tostarp nākamais ES daudzgadu budžets pēc 2013.gada.

Čehijas parlamentāriešiem paredzēta tikšanās arī ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, Ministru prezidentu Valdi Dombrovski un ārlietu ministru Ģirtu Valdi Kristovski. Tāpat viesi tiksies ar akciju sabiedrības „Latvijas Gāze” valdes priekšsēdētāja vietnieku Jorgu Tumatu un apmeklēs Inčukalna pazemes gāzes krātuvi.

Vizītes ietvaros Čehijas parlamenta Deputātu palātas delegācija apskatīs Vecrīgu, kā arī apmeklēs Latvijas Okupācijas muzeju un rehabilitācijas centra „Līgatne” pazemes bunkuru.

Čehijas parlamenta Deputātu palātu vizītē pārstāvēs arī Darba koordinācijas komitejas un Budžeta komitejas deputāts Bohuslavs Sobotka (Bohuslav Sobotka), Darba koordinācijas komitejas un Vēlēšanu komitejas deputāti Petrs Gazdīks (Petr Gazdík) un Petrs Tluhoržs (Petr Tluchoř), Darba koordinācijas komitejas un Tautsaimniecības komitejas deputāts Pavels Kovāčiks (Pavel Kováčik) un Darba koordinācijas komitejas, Ārlietu komitejas un Valsts pārvaldes un reģionālās attīstības komitejas deputāte Kristīna Koči (Kristýna Koči).

Vizītes programma

Svētdien, 10.aprīlī

17.30........ Delegācijas ierašanās Latvijā.
Lidostā „Rīga”.

Pirmdien, 11.aprīlī

10.00........ Tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu.
Baltajā un Viesu zālē, Jēkaba ielā 11. TV, foto iespēja tikšanās sākumā.
Mediju ierašanās Saeimas nama Lielajā vestibilā līdz plkst.9.45.

10.40........ Preses brīfings. 
Baltajā zālē, Jēkaba ielā 11. Darba valodas: latviešu un čehu.
Mediju ierašanās līdz plkst.10.30.

11.00........ Tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru.
Pils laukumā 3. TV, foto iespēja tikšanās sākumā.
Mediju ierašanās līdz plkst.10.40. Piekļūšana ar Valsts prezidenta Preses dienesta pastāvīgās akreditācijas kartēm vai piesakoties Valsts prezidenta Preses dienestā.
Kontakttālrunis plašsaziņas līdzekļiem – Valsts prezidenta Preses dienests, tālr.: 67092132.

11.40......... Tikšanās ar ārlietu ministru Ģirtu Valdi Kristovski.
K.Valdemāra ielā 3. TV, foto iespēja tikšanās sākumā.
Mediju ierašanās līdz plkst.11.30.
Kontaktpersona plašsaziņas līdzekļiem – Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļas vadītāja Diāna Eglīte, tālr.: 67016272.

12.20......... Okupācijas muzeja apmeklējums.
Strēlnieku laukumā 1. TV, foto iespēja.
Kontaktpersona plašsaziņas līdzekļiem – Okupācijas muzeja administrators Jānis Krūmiņš, tālr.: 67212715.

13.00......... Tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski.
Brīvības bulvārī 36. TV, foto iespēja tikšanās sākumā.
Mediju ierašanās līdz plkst.12.50. Mediju piekļūšana ar Ministru kabineta pastāvīgās akreditācijas kartēm vai vienreizējām caurlaidēm.
Kontaktpersona plašsaziņas līdzekļiem - Ministru prezidenta preses sekretāra vietas izpildītāja Zanda Šadre, tālr.: 67082919, mob.: 29120742.

15.15.........  Intervija Latvijas Televīzijai.
Restorānā „Benjamiņš”, K.Barona ielā 12.

15.45......... Ekskursija pa Vecrīgu.

Otrdien, 12.aprīlī

10.00......... Tikšanās ar AS „Latvijas Gāze” valdes priekšsēdētāja vietnieku Jorgu Tumatu un Inčukalna pazemes gāzes krātuves apmeklējums.
Raganā, Krimuldas pagastā. TV, foto iespēja ar ierobežojumiem.
Mediju pārstāvjiem līdzi jābūt Preses kartei un personu apliecinošam dokumentam.
Kontaktpersona plašsaziņas līdzekļiem – AS „Latvijas Gāze” Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sandra Ādamsone, tālr.: 67369126.

14.15......... Rehabilitācijas centra „Līgatne” pazemes bunkura apmeklējums.
„Skaļupēs”, Līgatnes pagastā. TV, foto iespēja ar ierobežojumiem.
Mediju pārstāvjiem, kuri vēlas atspoguļot pazemes bunkura apmeklējumu, jāpiesakās rehabilitācijas centra administrācijā pa tālruni 64161915.
Kontaktpersona plašsaziņas līdzekļiem – rehabilitācijas centra „Līgatne” Mārketinga un pārdošanas daļas vadītāja Sarmīte Usāne, tālr.: 26407514.

17.00......... Delegācijas izlidošana uz Prāgu.
Lidostā „Rīga”.

 
Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, kuri nav akreditēti darbam Saeimā, tiek aicināti iepriekš pieteikties Saeimas Preses dienestā.
Par jautājumiem, kas saistīti ar vizītes norisi citās institūcijās un plašsaziņas līdzekļu akreditāciju tajās, lūdzam savlaicīgi sazināties ar vizītes programmā norādītajām konkrētās institūcijas kontaktpersonām.

 
Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde