Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze oficiālā vizītē apmeklēs Ungāriju

(30.04.2009.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze no 4. līdz 6.maijam oficiālā vizītē apmeklēs Ungāriju. Saeimas priekšsēdētājs vizītē dosies pēc Ungārijas Nacionālās Asamblejas priekšsēdētājas Katalinas Sili (Katalin Szili) ielūguma.

Vizītes laikā plānots pārrunāt abu valstu sadarbības jautājumus, finanšu un ekonomiskās krīzes ietekmi, aktuālos ES dienaskārtības jautājumus, tai skaitā enerģētikas jautājums un Austrumu partnerību.

„Ungārija ir Latvijai svarīgs sadarbības partneris ? starp abām valstīm ir izveidojusies daudzpusīga sadarbība, mēs esam uzticami partneri Eiropas Savienībā un NATO,” uzsver G.Daudze. „Gan Ungārija, gan Latvija pašreiz atrodas līdzīgu izaicinājumu priekšā, jo abas valstis ir skārusi finanšu un ekonomiskā krīze. Uzskatu, ka šis ir brīdis, kad mums nepieciešams apmainīties ar pieredzi un informāciju par plānotajiem pasākumiem, lai rastu veiksmīgākos risinājumus ekonomikas atjaunošanai un valsts tālākai attīstībai,” norāda Saeimas priekšsēdētājs. 

G.Daudzem vizītes laikā paredzētas tikšanās ar Ungārijas parlamenta priekšsēdētāju K.Sili, Ungārijas prezidentu Lāslo Šojomu (László Solyom), Ungārijas ārlietu ministru Pēteru Balāžu (Péter Balázs), kā arī ar Ungārijas parlamenta Eiropas lietu komisijas, Konstitucionālo un juridisko lietu komisijas, Ekonomikas un informācijas tehnoloģiju komisijas vadītājiem.   


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā