Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar Horvātijas ārlietu ministru (foto)

(25.03.2009.)

Latvija vienmēr ir konsekventi atbalstījusi Horvātijas virzību uz NATO un Eiropas Savienību, trešdien, 25.martā, tiekoties ar Horvātijas Republikas ārlietu ministru Gordanu Jandrokoviču (Gordan Jandroković), norādīja Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Saeimas priekšsēdētājs pauda gandarījumu par Horvātijas drīzo pievienošanos NATO, kas paredzēta aprīļa sākumā NATO dibināšanas 60.gadadienai veltītā samita laikā. G.Daudze arī pauda cerību, ka tāds pats progress būs arī Horvātijas pievienošanās sarunās par dalību ES un līdz šī gada beigām tiks slēgtas vēl atlikušās sarunu sadaļas.

G.Jandrokovičs pateicās par Latvijas atbalstu Horvātijas dalībai NATO un augstu novērtēja, ka Latvijas Republikas Saeima bija viena no pirmajām, kas ratificēja Horvātijas pievienošanās protokolu Ziemeļatlantijas līguma aliansei. Dalība NATO Horvātijas politiķiem un visai tautai ir liels sasniegums, uzsvēra Horvātijas ārlietu ministrs.

Pārrunājot abu valstu parlamentāro sadarbību, G.Daudze norādīja, ka būtiska nozīme parlamentāro sakaru veicināšanā bija pagājušajā gadā notikušajai Horvātijas parlamenta priekšsēdētāja vizītei Latvijā. 

Tikšanās laikā puses arī pauda cerību, ka Latvijas un Horvātijas ekonomiskie sakari nākotnē kļūs aktīvāki. Saeimas priekšsēdētājs kā labus ekonomiskās sadarbības piemērus minēja „Latvijas kuģniecības” tankkuģu būvi Horvātijā, kā arī horvātu garšvielu ražošanas kompānijas „Podravka” sekmīgo darbību Latvijas tirgū. G.Daudze norādīja, ka tieši šī brīža ekonomiskā krīze abu valstu uzņēmējiem var kalpot par stimulu jaunu noieta tirgu un sadarbības partneru meklēšanai. 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā