Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar Austrijas vēstnieci (foto)

(10.03.2009.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze otrdien, 10.martā, tikās ar Austrijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Hermīni Popelleri (Hermine Poppeller).

Tikšanās laikā pārrunāta Latvijas un Austrijas parlamentārā sadarbība un savstarpējā vizīšu apmaiņa. Sarunas gaitā tika skarta arī globālā finanšu un ekonomiskā krīze, kas ietekmē sociāli ekonomisko situāciju visās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs. G.Daudze informēja vēstnieci par Latvijas valdības un Saeimas veiktajiem pasākumiem krīzes ietekmes mazināšanai.

Puses bija vienisprātis, ka, neskatoties uz globālās krīzes negatīvo ietekmi, šis tomēr ir arī jaunu iespēju laiks, kad ir savstarpēji izdevīgi veidot jaunus ekonomiskos kontaktus un paplašināt eksporta tirgus.

H.Popellere norādīja, ka Austrija ir sniegusi būtisku ieguldījumu Centrālās un Austrumeiropas reģiona valstu ekonomiskajā attīstībā, jo ne vien Austrijai, bet arī ES ir būtiski, lai šis reģions būtu ekonomiski stabils, uzsvēra vēstniece. Savukārt Saeimas priekšsēdētājs informēja, ka nesen Parīzē notikušajā ES parlamentu spīkeru sanāksmē tika diskutēts par nepieciešamību ES dalībvalstīm kopīgi meklēt risinājumus krīzes seku pārvarēšanai.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā