Saeimas komisija tiekas ar SVF un Eiropas Komisijas pārstāvjiem

(26.02.2009.)

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija, kurai uzticēta 7,5 miljardus eiro lielā starptautiskā finanšu aizdevuma izlietojuma uzraudzība, ceturtdien, 26.februārī, slēgtā sēdē pirmo reizi uzklausīja Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) un Eiropas Komisijas (EK) pārstāvjus.

„Šāda tikšanās mūsu komisijai bija ļoti nozīmīga, jo ļāva nepastarpināti iegūt būtisku informāciju no pašiem aizdevuma piešķīrējiem,” norāda komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (ZZS). Viņš pauž pārliecību, ka tikšanās kalpos par labu sākumu starptautiskā aizdevuma izlietojuma parlamentārās uzraudzības īstenošanai.

Tikšanās laikā komisijas deputāti ar SVF un EK ekspertiem pārrunāja starptautiskā aizdevuma piešķiršanas nosacījumus un Latvijas šī brīža ekonomisko situāciju. Deputāti interesējās, kādu ietekmi aizdevuma nosacījumi varētu atstāt uz Latvijas iedzīvotājiem, īpaši, uz viņu sociālo drošību.

„Lai mēs sekmīgi varētu veikt izdevumu revīziju, vispirms jāiegūst visaptveroša un izsmeļoša informācija. It sevišķi situācijā, kad iespējams būs jāpieņem sāpīgi lēmumi par grozījumiem šī gada valsts budžetā. Lai varētu par tiem nobalsot, jābūt skaidrībai par aizdevuma noteikumiem,” uzsver A.Bērziņš. 

Komisija vienojās turpmāk regulāri organizēt šādas tikšanās ar SVF un EK pārstāvjiem. Komisijas sēdē piedalījās arī Valsts kontroliere Ingūna Sudraba un Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča. 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā