Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar Igaunijas ārlietu ministru

(18.02.2009.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze trešdien, 18.februārī, tikās ar Igaunijas Republikas ārlietu ministru Urmasu Paetu (Urmas Paet).

Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra, ka starp abām valstīm valda ļoti labas attiecības visās jomās. To var teikt gan par parlamentu sadarbību, gan par ekonomiskajām un kultūras saitēm, norādīja G.Daudze. „Kā politiķis, kas cieši iestājas par valstu sadarbību reģionālā formātā, esmu pārliecināts, ka mēs esam spēcīgi tad, kad strādājam kopā, nevis atsevišķi,” teica Saeimas priekšsēdētājs.

Igaunijas ārlietu ministrs apstiprināja Latvijas un Igaunijas veiksmīgo sadarbību, piebilstot, ka arī starp abu kaimiņvalstu iedzīvotājiem valda pozitīva attieksme un savstarpējas simpātijas.

Pārrunājot pasaules ekonomiskās krīzes izraisītās sekās abās valstīs, U.Paets informēja, ka Igaunijas parlaments šo piektdien plāno lemt par valsts izdevumu samazinājumu 10 procentu apmērā. Reizē parlamentā notiks arī uzticības balsojums Igaunijas valdībai.

Igaunijas ārlietu ministrs piezīmēja, ka krīze Igaunijai nesusi arī pozitīvas iezīmes, piemēram, valstī ir būtiski samazinājusies inflācija, kas ir viens no priekšnoteikumiem, lai ieviestu eiro.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā