Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar jauno Šveices vēstnieci (foto)

(27.01.2009.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze otrdien, 27.janvārī, tikās ar Šveices Konfederācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Gabrielu Nutci Sulpicio (Gabriela Nützi Sulpizio), kura Saeimā bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētājs Latvijas un Šveices attiecības raksturoja kā ļoti veiksmīgas, it īpaši politiskajā un ekonomiskajā, kā arī tūrisma jomā. G.Daudze informēja vēstnieci par abu valstu parlamentu sadarbību, kā arī pateicās par Šveices atbalstu Latvijas attīstībai pēc neatkarības atjaunošanas. „Latvija ļoti augsti novērtē to, ka Šveice nekad nav atzinusi mūsu valsts inkorporāciju Padomju Savienībā,” uzsvēra G.Daudze.

Pārrunājot abu valstu ekonomisko sadarbību, Saeimas priekšsēdētājs atgādināja, ka Latvija vienmēr bijusi investīcijām atvērta valsts. „It īpaši šī brīža sarežģītajā situācijā Latvijā ir ļoti gaidītas visa veida investīcijas,” teica G.Daudze.   

G.Sulpicio atzina, ka viens no viņas galvenajiem uzdevumiem vēstnieces amatā būs tieši Latvijas un Šveices ekonomisko attiecību stiprināšana. „Latvija Šveices uzņēmējiem var kļūt par labu platformu ceļā uz Austrumiem,” teica G.Sulpicio. Viņa norādīja, ka abu valstu ekonomisko attiecību stiprināšanā ieguldījumu dod arī Latvijas diplomātiskā pārstāvniecība Šveicē un Šveices Tirdzniecības kamera Latvijā.

Ar Šveices vēstnieci 27.janvārī tikās arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (LPP/LC). Puses atzinīgi novērtēja Latvijas un Šveices divpusējo attiecību līdzšinējo attīstību. A.Bērziņš īpaši uzsvēra lielo finansiālo palīdzību, kādu Šveice Latvijai sniedza pirmajos gados pēc neatkarības atjaunošanas.

G.Sulpicio līdz šim bijusi Šveices vēstniece Kostarikā, Nikaragvā un Panamā. Pirms tam strādājusi Šveices pastāvīgajā pārstāvniecībā Apvienoto Nāciju Organizācijā Ženēvā, kā arī Šveices vēstniecībā Argentīnā. G.Sulpicio studējusi filoloģiju Bernē un Parīzē, bet karjeru Šveices diplomātiskajā dienestā sākusi 1981.gadā.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā