Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs tiekas ar Bangladešas vēstnieku

(21.01.2009.)

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (LPP/LC) otrdien, 20.janvārī, tikās ar Bangladešas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Mohamedu Midžarulu Kvaju (Mohamed Mijarul Quayes), kurš Saeimā ieradies iepazīšanās vizītē.

Sveicot Bangladešas vēstnieku ar stāšanos amatā, A.Bērziņš uzsvēra Latvijas un Bangladešas turpmāko attiecību potenciālu. Abu valstu attiecībās vēl ir daudz jomu, kurās iespējams intensificēt sadarbību, uzsvēra A.Bērziņš, īpaši izceļot sadarbību tūrisma nozarē.

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs aicināja Bangladešu atcelt vīzu režīmu Latvijas pilsoņiem, līdzīgi kā attiecībā pret citām Eiropas Savienības dalībvalstīm. „Vīzu režīma atcelšana veicinātu Latvijas tūristu došanos uz Bangladešu, turklāt Latvija kā Šengenas līguma dalībvalsts nodrošina robežkontroles jautājumu risināšanu vislabākajā līmenī,” teica A.Bērziņš.

Bangladešas vēstnieks M.Kvajs norādīja, ka viņa valsts ieinteresēta attiecību padziļināšanā ar Latviju kā Eiropas Savienības dalībvalsti. Par vienu no saviem pirmajiem uzdevumiem vēstnieks izvirzīja darbu pie abu valstu goda konsulu iecelšanas.

M.Kvajs norādīja uz paralēlēm Latvijas un Bangladešas vēsturē. Latvija neatkarību atguva tikai piecdesmit gadus pēc Otrā pasaules kara beigām, savukārt Bangladeša kļuva neatkarīga tikai 1971.gadā ? daudzus gadus pēc britu koloniālās varas aiziešanas no reģiona, uzsvēra vēstnieks.

M.Kvajs arī informēja par 2008.gada nogalē notikušajām Bangladešas parlamenta vēlēšanām. Uz pirmo sēdi jaunais parlamenta sastāvs sanāks šī gada 25.janvārī. Puses pauda atbalstu turpmākai abu valstu parlamentu sadarbībai. 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā