Saeimas deputāti gandarīti par Latvijas - ASV attiecībām

(13.01.2009.)

Latvijas sadarbība ar Amerikas Savienotajām Valstīm ir nemainīgi laba, atzina Saeimas deputāti otrdien, 13.janvārī, tiekoties ar Amerikas Savienoto Valstu ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Čārlzu Viljamu Larsonu (Charles William Larson), kurš Saeimā bija ieradies atvadu vizītē.

“Šis ir patiesi vēsturisks brīdis, jo mēs - visi klātesošie, dažādus politiskos spēkus pārstāvošie deputāti vienprātīgi izsakām atzinību par ASV vēstnieka darbu,” tikšanās laikā teica Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar ASV parlamentu vadītājs Uldis Grava.

U.Grava deputātu vārdā pauda nožēlu, ka vēstnieks Latvijā strādājis tik īsu laiku, bet vienlaikus atzina, ka šis periods bijis produktīvs, par ko liecina, piemēram, ar ASV noslēgtais bezvīzu režīms.

“Mūsu jau tā labās attiecības kļuvušas vēl labākas,” secināja U.Grava. Tikšanās laikā Saeimas deputāti arī pauda pārliecību, ka, neskatoties uz vēstnieku maiņu, Latvijas un ASV attiecības saglabāsies nemainīgi labas.  

ASV vēstnieks Č.Larsons norādīja, ka Latvija var būt lepna par sekmīgo ceļu, kādu tā nogājusi, atjaunojot neatkarību, demokrātiju, vārda brīvību un tirgus ekonomiku. Č.Larsons pateicās Latvijai par tās dalību NATO operācijās, piebilstot, ka Latvijas karavīri nereti uzņemas visgrūtākās misijas, no kurām citas valstis atsakās.

ASV vēstnieks Č.Larsons atzina, ka viņam esot žēl šķirties no Latvijas, kuru viņš ar ģimeni jau paspējis iemīlēt. Arī viņa trīs ar pusi gadus vecais dēls teicis, ka nevēlas braukt prom no Latvijas.      


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā