Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar Norvēģijas parlamenta prezidentu (foto)

(13.01.2009.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze otrdien, 13.janvārī, tikās ar Norvēģijas Karalistes parlamenta prezidentu Turbjērnu Jaglannu (Thorbjørn Jagland), kurš Latvijā ieradies darba vizītē. Sarunā piedalījās arī Eiropas Padomes (EP) Parlamentārās Asamblejas Latvijas delegācijas pārstāvji Andris Bērziņš (ZZS) un Ingrīda Circene (JL).

Saeimas priekšsēdētājs norādīja, ka starp abām valstīm valda labas un konstruktīvas attiecības, ko raksturo daudzpusīga un plaša sadarbība vairākās jomās. G.Daudze izteica gandarījumu, ka T.Jaglanns, kurš kandidē EP ģenerālsekretāra amatam, pirms vēlēšanām kā pirmās apmeklē tieši Baltijas valstis.

Norvēģijas parlamenta prezidents skaidroja, ka kandidē šim amatam, jo vēlas efektivizēt EP un īpaši Eiropas Cilvēktiesību tiesas darbu, kā arī panākt lielāku Eiropas reģiona valstu vienotību. Viņš pauda pārliecību, ka EP savā darbā balstās uz demokrātijas un cilvēktiesību standartiem, un šīs pamatvērtības nevar tikt ziedotas ekonomisku interešu vārdā.

Ar Norvēģijas parlamenta prezidentu šodien tikās arī Saeimas Ārlietu komisijas deputāti, kuri interesējās par ciešākas Baltijas valstu un Ziemeļvalstu sadarbības iespējām, kā arī pārrunāja T.Jaglanna nostāju Eiropas Padomei aktuālajos jautājumos.

Rīt T.Jaglannam paredzēta arī tikšanās ar ārlietu ministru Māri Riekstiņu.

EP jauno ģenerālsekretāru EP Parlamentārā Asambleja ievēlēs šī gada jūnija sesijas laikā, un jaunais ģenerālsekretārs amatā stāsies septembrī.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā