Karina Pētersone: Latviju un Ķīnu saista draudzīgas un siltas attiecības (foto)

(19.09.2008.)

Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone piektdien, 19.septembrī, tikās ar Ķīnas Tautas Republikas Nacionālā Tautas kongresa Ārlietu komisijas delegāciju. Delegāciju vada Ārlietu komisijas priekšsēdētāja vietnieks, Ķīnas - Latvijas grupas priekšsēdētājs Ma Veņpu (Ma Wenpu).



K.Pētersone pateicās Ķīnas parlamentāriešiem par vizīti, norādot, ka ir pagodināta par iespēju tikties ar šīs valsts pārstāvjiem, ar kuru Latviju saista senas, draudzīgas un siltas attiecības.

Intensīvais politiskais dialogs starp abām valstīm ir labs pamats, lai attīstītu arī sadarbību ekonomikas, izglītības un kultūras jomā, atzina K.Pētersone.

„Lai gan Latviju un Ķīnu ģeogrāfiski šķir liels attālums, abas valstis tomēr ir tuvas, jo starp mums ir tikai viens kopīgs kaimiņš,” norādīja Ma Veņpu. Viņš pateicās par K.Pētersones ieguldījumu abu valstu kultūras sakaru stiprināšanā, 2002.gadā apmeklējot Ķīnu Kultūras ministres amatā un uzaicināja Saeimas priekšsēdētāja biedri vizītē uz Pekinu.  

Tāpat delegācijas vadītājs atzinīgi novērtēja Latvijas atbalstu vienas Ķīnas politikai.

K.Pētersone apsveica Ķīnu ar ļoti veiksmīgo Olimpisko spēļu organizāciju, norādot, ka mūsu sportisti pauduši tikai vislabākās atsauksmes par Ķīnā pavadīto laiku.   
 


Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā