Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar Nīderlandes vēstnieku (foto)

(18.09.2008.)

Ceturtdien, 18.septembrī, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tikās ar Nīderlandes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Juriānu Krāku (Jurriaan Kraak), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē. 



Pārrunājot abu valstu attiecības, puses bija vienisprātis, ka, neskatoties uz līdzšinēji veiksmīgo sadarbību uzņēmējdarbības jomā, abas valstis ir ieinteresētas veidot vēl ciešākas ekonomiskās saites, un J.Krāks solīja savu atbalstu to veicināšanā. Saeimas priekšsēdētājs atzīmēja, ka Nīderlande ir piektais lielākais ārvalstu investors Latvijā, taču mūsu valsts aizvien ir atvērta ārvalstu kapitālam. 

Nīderlandes vēstnieks pauda uzskatu, ka ciešākus kontaktus starp abu valstu iedzīvotājiem palīdzēs veidot tiešā gaisa satiksme starp Rīgu un Amsterdamu, ko oktobrī plāno ieviest Latvijas aviokompānija AirBaltic. Patlaban tiešos reisus nodrošina tikai Nīderlandes kompānija KLM.

Runājot par enerģētikas problēmām, G.Daudze uzsvēra, viens no svarīgākajiem Eiropas Savienības jautājumiem ir kopīga enerģētikas politika, kas īpaši aktualizējies pēc karadarbības Gruzijā.

Savukārt J.Krāks pastāstīja par elektroenerģijas apgādes situāciju Nīderlandē, norādot, ka lēnām izsīkstošie dabas gāzes krājumi valstī ir pamats, lai politiķi atsāktu debates par atomenerģijas izmantošanas iespējām.


Preses dienests


Ceturtdien, 4.jūlijā