Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze dosies oficiālā vizītē uz Bulgāriju

(12.09.2008.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze un Saeimas delegācija no 14. līdz 16.septembrim oficiālā vizītē apmeklēs Bulgārijas Republiku. Vizīte noris pēc Bulgārijas Nacionālās Asamblejas priekšsēdētāja Georgija Pirinska ielūguma.

„Bulgārija ir Eiropas Savienības pēdējās paplašināšanās dalībvalsts un NATO pilntiesīga locekle kopš 2004.gada. Mums ir nepieciešams veidot ciešāku sadarbību ar Bulgāriju gan divpusējā līmenī, gan ES un NATO ietvaros. Abu valstu interesēs ir vairot stabilitāti un drošību no Baltijas jūras līdz Melnajai jūrai, tāpēc gan Bulgārija, gan Latvija aktīvi seko līdzi procesiem Eiropas Savienības kaimiņvalstīs. Vizītes laikā mūs interesē pārrunāt arī enerģētikas jautājumus, jo Bulgārija ir Eiropas Savienībai svarīga energoresursu tranzīta valsts,” uzskata Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze.

Vizītes laikā notiks vairākas tikšanās ar augstākajām Bulgārijas amatpersonām - Bulgārijas Republikas prezidentu Georgiju Parvanovu, Nacionālās Asamblejas priekšsēdētāju Georgiju Pirinski, Ministru prezidentu Sergeju Staniševu, ārlietu ministru Ivailo Kalfinu, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Mladenu Červeņakovu, Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Solomonu Pasiju un Enerģētikas komitejas priekšsēdētāju Ramadanu Atalaju.

Saeimas priekšsēdētāju oficiālajā vizītē pavada Saeimas sekretārs Andrejs Klemetjevs, deputātu grupas sadarbībai ar Bulgārijas parlamentu priekšsēdētāja vietnieks Vents Armands Krauklis un sadarbības grupas loceklis Juris Sokolovskis.

 


Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā