Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs ar Īslandes ārlietu ministri pārrunā abu valstu sadarbību

(09.09.2008.)

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (LPP/LC), pirmdien, 8.septembrī, tikās ar Īslandes ārlietu ministri Ingibjorgu Sūlrunu Gisladotiru (Ingibjörg Sólrún Gísladóttir).

Komisijas priekšsēdētājs A.Bērziņš apliecināja, ka attiecības starp abām valstīm ir labas un pastāv auglīga un daudzpusīga sadarbība. Runājot par aktuālākajiem jautājumiem abu valstu attiecībās, Īslandes ārlietu ministre uzsvēra, ka Īslandei ir būtisks Latvijas atbalsts kandidatūrai ANO Drošības padomes nepastāvīgā locekļa statusam. Miera sarunas, sadarbības attīstība un cilvēktiesību aizstāvība būtu svarīgākās Īslandes prioritātes, akcentēja I.S.Gisladotira. Viņa arī pauda Īslandes atbalstu Latvijas kandidatūrai ANO Ekonomisko un sociālo lietu padomē un Cilvēktiesību padomē.

Tikšanās laikā A.Bērziņš un I.S.Gisladotira apmainījās viedokļiem par starptautiskajām aktualitātēm, tostarp situāciju Gruzijā. A.Bērziņš pastāstīja par Ārlietu komisijas tikšanām ar Gruzijas un Krievijas vēstniekiem un Saeimas ārkārtas sesijā pieņemto paziņojumu par Krievijas militāro uzbrukumu Gruzijai.

Puses arī pārrunāja pasaules ekonomiskās krīzes ietekmi uz valstu attīstību un atzina, ka abas valstis saskaras ar līdzīgām problēmām - augstu inflāciju, energoresursu un pārtikas produktu cenu kāpumu, kā arī paredzamu nākama gada valsts budžeta deficītu.
 


Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā