Saeimas priekšsēdētāja biedre ar jauno Šrilankas vēstnieku pārrunā abu valstu sadarbību (foto)

(03.09.2008.)

Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone trešdien, 3.septembrī, tikās ar Šrilankas Demokrātiskās Sociālistiskās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Randžitu Pemsiri Džajasuriju (Ranjith Pemsiri Jayasooriya), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.



Tikšanās laikā Saeimas priekšsēdētāja biedre K.Pētersone un Šrilankas vēstnieks pārrunāja valstu sadarbību, atzīmējot, ka nepieciešams veidot intensīvākas attiecības starp abu valstu parlamentiem un veicināt savstarpējās vizītes. Vēstnieks nodeva Šrilankas parlamenta vadītāja ielūgumu Saeimas priekšsēdētājam apmeklēt viņa valsti, savukārt Saeimas priekšsēdētāja biedre uzaicināja Šrilankas parlamenta vadītāju ar delegāciju apmeklēt Latviju. Tuvākā laikā varētu notikt arī ārlietu ministru tikšanās. K.Pētersone atzina, ka parlamentāros kontaktus attīstītu arī starpparlamentāro sadarbības grupu izveidošana abu valstu parlamentos.

Puses bija vienisprātis, ka Latvijas un Šrilankas attiecībām ir liels potenciāls, piemēram, izglītības, kultūras un tūrisma jomā. K.Pētersona norādīja, ka līdzšinējo sadarbību sekmētu arī divpusējās līgumtiesiskās bāzes paplašināšana.

Sarunā Šrilankas vēstnieks arī raksturoja Āzijas reģiona ekonomiskās attīstības perspektīvas un pastāstīja par savas valsts attīstību.

 

Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā