Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar jauno Zviedrijas vēstnieku

(21.08.2008.)
Ceturtdien, 21.augustā, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tikās ar Zviedrijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Matsu Stafansonu (Mats Staffansson), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē. 

Tikšanās laikā Saeimas priekšsēdētājs un Zviedrijas vēstnieks pārrunāja valstu divpusējo sadarbību, atzīmējot intensīvās attiecības kā politiskajā, tā ekonomiskajā un kultūras jomā. G.Daudze norādīja, ka par dinamisku ekonomisko sakaru attīstību liecina Latvijas eksporta pieaugums uz Zviedriju, kas 2007.gadā pieaudzis par 45 procentiem.

Pārrunājot enerģētikas jautājumus, puses uzsvēra nepieciešamību attīstīt Baltijas reģiona valstis vienojošu elektroenerģijas tīku, kas uzlabotu atsevišķu ES valstu enerģētisko neatkarību. M.Stafansons izteica gatavību aktīvi iesaistīties, lai risinātu jautājumu par starpsavienojuma izveidi starp Zviedriju un Baltijas valstīm.

Runājot par notikumiem Gruzijā, Zviedrijas vēstnieks informēja, ka tie būtiski satricinājuši Zviedrijas sabiedrisko domu un pauda nostāju, ka Krievijas intervence suverēnās Gruzijas teritorijā nav attaisnojama. G.Daudze norādīja, ka nav pieņemams Krievijas izmantotais iegansts militārajam iebrukumam Gruzijā un ka šis konflikts būs viena no galvenajām tēmām gaidāmajā Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē, kas 26.-28.augustā norisināsies Jūrmalā.



Preses dienests
Ceturtdien, 4.jūlijā