Ārlietu komisijas deputāti ar Itālijas-Latvijas parlamentārās asociācijas priekšsēdētāju pārrunā Eiropas aktualitātes

(11.07.2008.)

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (LPP/LC) un komisijas deputāti piektdien, 11.jūlijā, tikās ar Itālijas Republikas parlamenta Deputātu palātas Itālijas-Latvijas parlamentārās asociācijas priekšsēdētāju Rikardo Miljori (Riccardo Migliori).

Komisijas priekšsēdētājs A.Bērziņš pastāstīja par svarīgākajām iekšpolitiskajām aktualitātēm Latvijā. Savukārt R.Miljori informēja par situāciju Itālijā pēc nesen notikušajām parlamenta vēlēšanām un iespējamo konstitucionālo reformu.

Deputāti pārrunāja arī Latvijas un Itālijas turpmākās parlamentārās sadarbības iespējas, kā arī apmainījās ar viedokļiem par Eiropas enerģētikas politikas attīstības tendencēm.

Komisijas deputāts Jānis Eglītis (TP) aktualizēja jautājumu par Eiropas Savienības (ES) perspektīvām, uzsverot, ka Eiropas politika Austrumu virzienā līdz šim nav pārliecinoša.

R.Miljori, atbildot uz komisijas deputāta Sergeja Mirska (SC) jautājumu par Itālijas skatījumu uz nelegālo imigrāciju Eiropā, uzsvēra Francijas prezidentūras ES prioritāti par Vidusjūras sadarbību, kas šos jautājumus palīdzēs risināt.


Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā