Saeimas deputāti tiekas ar Ķīnas vēstnieku

(18.06.2008.)

Trešdien, 18.jūnijā, Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Ķīnas parlamentu priekšsēdētāja Ērika Zommere un grupas deputāti tikās ar Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Džanu Liminu (Zhang Limin), kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Deputātu grupas priekšsēdētāja Ērika Zommere atzina, ka starp abām valstīm ir izveidojies pastāvīgs divpusējs dialogs, īpaši uzsverot aktīvo parlamentāro sadarbību un vizīšu apmaiņu. Tikšanās dalībnieki pārrunāja iespēju organizēt parlamentos pārstāvēto frakciju tikšanos. Grupas deputāte Sarmīte Ķikuste (JL) tostarp pastāstīja par neseno Saeimas deputāšu delegācijas vizīti Ķīna un veiksmīgo sadarbību ar Visķīnas sieviešu federāciju.

Pārrunājot sadarbību kultūras un izglītības jomā, puses uzsvēra, ka Latvijā pieaug interese par Ķīnas kultūru un valodu. Pateicoties Ķīnas atbalstam, Latvijā patlaban vairāk kā 130 studentu apgūst ķīniešu valodu.

Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka tiešās aviolīnijas izveidošana starp Rīgu un Pekinu, veicinās abu valstu sadarbību.

Ē.Zommere vēstniekam pateicās par viņa ieguldījumu abu valstu attiecību pilnveidošanā un akcentēja, ka sadarbība ar vēstnieku ir bijusi pragmatiska un draudzīga.

 


Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā