Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar Francijas vēstnieku

(17.06.2008.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze otrdien, 17.jūnijā, tikās ar Francijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Paskālu Fjeskī (Pascal Fieschi), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē Saeimā.

G.Daudze un P.Fjeskī pārrunāja abu valstu līdzšinējo sadarbību un izteica vēlmi īstenot aktīvu dialogu arī laikā, kad Francija būs Eiropas Savienības (ES) prezidējošā valsts.

Puses atzīmēja, ka viens no lielākajiem izaicinājumiem Francijai prezidentūras laikā būs Lisabonas līguma tālākā virzība.

„Ir jāturpina Lisabonas līguma ratifikācijas process Eiropas Savienības dalībvalstīs, kuras to vēl nav izdarījušas, vienlaikus mēģinot identificēt Īrijas referenduma rezultātu iemeslus. Šobrīd svarīgākais ir uzklausīt visu dalībvalstu viedokļus, lai kopīgi atrastu pieņemamāko situācijas risinājumu,” norāda G.Daudze.

Saeimas priekšsēdētājs informēja Francijas vēstnieku, ka jau šonedēļ dosies uz ikgadējo ES parlamentu spīkeru konferenci Lisabonā, kurā viens no galvenajiem dienaskārtības jautājumiem būs arī Lisabonas līguma ratifikācijas gaita.

„Ņemot vērā, ka Lisabonas līguma mērķis ir nodrošināt efektīvu lēmumu pieņemšanu Eiropas Savienībā, ko paredzēts īstenot veicinot pilsonisko iniciatīvu un nacionālo parlamentu iesaisti, aizvien lielāka nozīme būs veiksmīgai parlamentāriešu sadarbībai,” norādīja Saeimas priekšsēdētājs.

Puses vienojās, ka ir nepieciešams stiprināt parlamentāro sadarbību, jo tai ir liela nozīme valstīm svarīgu jautājumu risināšanā.

Tikšanās laikā tika pārrunāti arī jautājumi, kas saistīti ar abu valstu sadarbību ekonomikā un kultūras jomā.

 

Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā