Karina Pētersone tiekas ar Irānas vēstnieku (foto)

(17.06.2008.)

Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone otrdien, 17.jūnijā, tikās ar Irānas Islāma Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Masanu Gašgavi (Massan Ghashgavi), kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Saeimas priekšsēdētāja biedre uzsvēra, ka Irāna ir valsts ar nozīmīgu kultūras un vēstures mantojumu, un reizē nozīmīgs spēlētājs starptautiskajā politikā.  

Irānas vēstnieks norādīja, ka, neskatoties atšķirīgām Irānas un Rietumvalstu pozīcijām atsevišķos jautājumos, viņa valsts ir atvērta dialogam un ieinteresēta attīstīt ciešākas starpparlamentu attiecības. Lai veicinātu izpratni par Irānas kultūru un vērtībām, vēstnieks aicināja Latvijas deputātus apmeklēt viņa valsts parlamentu. Arī K.Pētersone izteica vēlmi un gatavību Saeimā uzņemt Irānas parlamentāriešus.

Atbildot uz K.Pētersones jautājumu par situāciju ar nāves soda piemērošanu, M. Gašgavi norādīja, ka cilvēktiesību jautājumi ir Irānas politiskās dzīves dienaskārtībā. Vienlaikus viņš atzīmēja, ka būtisks priekšnoteikums, lai valstī iesakņotos Rietumu izpratne par cilvēktiesībām, ir kultūras evolūcijas process, kas nestu izmaiņas iedzīvotāju vērtību sistēmā un mentalitātē.

Runājot par Irānas aktivitātēm kodolprogrammas jomā, vēstnieks informēja, ka Irāna ir gatava dialogam un kompromisam ar starptautisko sabiedrību.


Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā