Saeimas Ārlietu komisijas deputāti ar Polijas kolēģi pārrunā savstarpējo sadarbību

(21.05.2008.)

Trešdien, 21.maijā, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (LPP/LC) un komisijas deputāti, tiekoties ar Polijas Republikas parlamenta (Sejma) Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Kšištofu Liseku (Krzysztof Lisek), pārrunāja abu valstu parlamentu sadarbības pilnveidošanu.

Tikšanās dalībnieki atzina, ka nepieciešams tikties biežāk gan parlamentu, gan arī radniecīgo komisiju līmenī, lai saskaņotu valstu pozīcijas un spētu kopīgi risināt uzdevumus, ko izvirzīs Lisabonas līgums. „Savas intereses aizstāvēt un risināt problēmas varam, ja ir kopīga pozīcija,” uzsvēra komisijas deputāts, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze. Lai turpinātu sadarbību, Polijas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs ielūdza mūsu parlamenta Ārlietu komisijas, kā arī Eiropas lietu komisijas deputātus vizītē apmeklēt Polijas parlamentu.

Puses arī runāja par atbalstu Ukrainas, Gruzijas un Moldovas eiroatlantiskajai integrācijai, un A.Bērziņš (LPP/LC) aicināja koordinēt šīs aktivitātes, lai tās nevis pārklātos, bet būtu viena otru papildinošas.

Tikšanās laikā dalībnieki sprieda arī par valstu enerģētisko neatkarību. K.Liseks pastāstīja par Polijas plāniem enerģijas piegāžu avotu diversifikācijā un vēlmi aktīvi iesaistīties jaunas atomelektrostacijas celtniecībā Lietuvā.

Savukārt runājot par demokrātisko procesu attīstību Austrumeiropā, komisijas deputāte Sandra Kalniete ierosināja kopīgi atzīmēt 20 gadadienu kopš Berlīnes mūra krišanas.

 

Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā