Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar Dienvidkorejas vēstnieku (foto)

(12.05.2008.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze pirmdien, 12.maijā, tikās ar Korejas Republikas (Dienvidkorejas) ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Lī Jun-hi (Lee Joon-hee), kurš bija ieradies atvadu vizītē, beidzot pildīt darba pienākumus Latvijā.



Puses tikšanās laikā pārrunāja paveikto, īpaši atzīmējot tirdzniecības apjoma pieaugumu, ko apliecina jaunu Dienvidkorejas uzņēmumu klātbūtne Latvijā.

„Ģeogrāfiskā atrašanās vieta, kvalificēts darbaspēks un viena no zemākajām uzņēmuma ienākuma nodokļa likmēm Eiropas Savienībā ir priekšrocības, kas padara Latviju par investīcijām ļoti draudzīgu valsti, ko novērtē arī mūsu ārvalstu partneri,” uzsvēra G.Daudze.

Saeimas priekšsēdētājs norādīja, ka valsts institūcijas aktīvi strādā, lai Latvija kļūtu aizvien pievilcīgāka kā tranzītvalsts - attīsta dzelzceļa līnijas, kā arī uzlabo ceļu un ostu infrastruktūru.

Puses vienojās, ka liela nozīme ir arī parlamentārajai sadarbībai, tādēļ Saeimā šī gada janvārī ir nodibināta deputātu grupa sadarbībai ar Korejas Republikas Nacionālo Asambleju.

Tikšanās noslēgumā Saeimas priekšsēdētājs vēstniekam pateicībā par darbu tradicionāli pasniedza piemiņas medaļu ar Saeimas attēlu.

 

Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā