Saeimas priekšsēdētāja biedre ar Jaunzēlandes vēstnieku pārrunā turpmāko abu valstu sadarbību

(07.04.2008.)

Pirmdien, 7.aprīlī, Saeimas priekšsēdētāja biedre Vineta Muižniece tikās ar Jaunzēlandes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Filipu Valesu Grifitu (Philip Wallace Griffiths), kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Saeimas priekšsēdētāja biedre V.Muižniece pauda cerību, ka sadarbība starp abu valstu parlamentiem pilnveidosies, un tas sekmēs arī ekonomiskās attiecības. V.Muižniece pateicās par Latvijas parlamentāriešu delegācijas uzņemšanu Jaunzēlandē 2007.gada augustā. Savukārt Jaunzēlandes vēstnieks F.V.Grifits atzina, ka notikušās abu valstu parlamentu delegāciju vizītes, veido labu pamatu sekmīgam parlamentārajām dialogam. 

Tikšanās dalībnieki atzina, ka Latvijas dalība Eiropas Savienībā un NATO ir sekmējusi daudz plašāku Latvijas un Jaunzēlandes sadarbību. V.Muižniece izteica mūsu valsts gandarījumu par NATO Bukarestes samita rezultātiem un pausto atbalstu Ukrainas un Gruzijas eiroatlantiskajai integrācijai. Latvija velta lielu uzmanību kaimiņpolitikas attīstībai un Ukrainas un Gruzijas virzībai uz NATO, akcentēja Saeimas priekšsēdētāja biedre. 

Runājot par enerģētikas jautājumiem, puses bija vienisprātis, ka tas ir viens no aktuālākajiem pasaulē un tā nozīme pasaulē tikai palielinās. Vēstnieks pastāstīja, ka Jaunzēlande 2025.gadā līdz 90 procentiem plāno palielināt atjaunojamo energoresursu īpatsvaru. Savukārt V.Muižniece atzinīgi novērtēja Jaunzēlandes ieguldījumu dabas aizsardzībā un resursu taupīšanā, par ko viņa pārliecinājās vizītes laikā Jaunzēlandē.

Tikšanās noslēgumā V.Muižniece, pateicoties vēstniekam par darbu, pasniedza piemiņas medaļu.

Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā