Saeimas priekšsēdētāja biedre tiekas ar ASV vēstnieku

(02.04.2008.)

Trešdien, 2.aprīlī, Saeimas priekšsēdētāja biedre Vineta Muižniece tikās ar Amerikas Savienoto Valstu (ASV) ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Čarlzu V.Larsonu (Charles W.Larson).

Abas amatpersonas pārrunāja Latvijas likumdošanas aktualitātes, tostarp Saeimas darbu pie grozījumiem Krimināllikumā un Kriminālprocesa likumā.

Atbildot uz Č.V.Larsona jautājumu par īstenotājiem pasākumiem, lai veicinātu tiesiskas valsts attīstību un apkarotu korupciju, Saeimas priekšsēdētāja biedre norādīja, ka šajā jomā progress ir acīmredzams. Ir veiktas būtiskas likumdošanas izmaiņas, lai stiprinātu tiesu varas neatkarību, regulētu politisko partiju darbību un nodrošinātu iedzīvotājiem iespēju realizēt savas tiesības, piemēram, apstrīdot valsts iestāžu pieņemtos lēmumus. V.Muižniece informēja, ka Saeimā izveidota īpaša apakškomisija, kas strādā ar Tiesu iekārtas likumu.

Č.V.Larsons apsveica V.Muižnieci ar stāšanos Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājas amatā, norādot, ka viņa personīga pieredze liecina, ka tas ir ļoti interesants un reizē atbildīgs darbs. 


Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā