Saeimas priekšsēdētāja biedre tiekas ar Malaizijas vēstnieku

(12.03.2008.)

Trešdien, 12.martā, Saeimas priekšsēdētāja biedre Vineta Muižniece tiekoties ar Malaizijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Dato Kamarudinu bin Mustafu (Dato’ Kamarudin bin Mustafa), pārrunāja iespējas pilnveidot Latvijas un Malaizijas sadarbību.   Puses bija vienisprātis, ka tai ir liels attīstības potenciāls nākotnē.

Tikšanās laikā tika pārrunāta sadarbības veicināšanas iespējas parlamentu līmenī. Saeimas priekšsēdētāja biedre V.Muižniece pauda cerību, ka Malaizijas pārstāvju vizīte Latvijā sekmētu ciešāku attiecību veidošanos starp abām valstīm.

Puses pārrunāja arī abu valstu sadarbību starptautisko organizāciju ietvaros. Saeimas priekšsēdētāja biedre uzsvēra, ka ir svarīgi sniegt atbalstu vēlot abu valstu kandidātus atbildīgos amatos šajās organizācijās.

Tikšanās laikā tika pārrunātas arī iespējas attīstīt sadarbību ekonomikas, kultūras un izglītības jomā. V.Muižniece akcentēja Latvijas izdevīgo ģeogrāfisko stāvokli, kas veicinātu sadarbību transporta nozarē, savukārt Malaizijas vēstnieks pauda interesi par iespēju izmantot Latvijas ostas.

Sarunas dalībnieki apmainījās arī ar viedokļiem par dzimumu līdztiesības politikas jautājumiem savās valstīs.

Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā