Oficiālā vizītē Latvijā uzturēsies Čehijas parlamenta delegācija

(07.03.2008.)

No 5. līdz 8.martam oficiālā vizītē Latvijā uzturēsies Čehijas Republikas parlamenta Senāta Eiropas Savienības lietu komisijas delegācija.

Ceturtdien, 6.martā, Čehijas parlamentārieši tiksies ar Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Vairu Paegli un komisijas deputātiem, kā arī Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Čehijas parlamentu priekšsēdētāju Uldi Ivaru Gravu. Tāpat delegācijai paredzētas tikšanās Vides ministrijā, Ekonomikas ministrijā un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē.

Savukārt piektdien, 7.martā, delegācija tiksies ar Saeimas Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētāja biedru Ventu Armandu Kraukli, Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāju Dzintaru Jaundžeikaru un komisiju deputātiem. Čehijas parlamentāriešiem arī plānota tikšanās ar Īpašu uzdevumu ministru Eiropas Savienības finanšu pārvaldes lietās Normundu Broku un sekretariāta speciālistiem, kā arī Ārlietu ministrijas parlamentāro sekretāru Ēriku Zundu.

Delegāciju vadīs Čehijas Republikas parlamenta Senāta Eiropas Savienības lietu komisijas priekšsēdētājs Ludeks Šēfcigs (Ludĕk Sefzig).

Latvijas un Čehijas attiecības ir labas un vispusīgi attīstītas. Starp abām valstīm notiek aktīva savstarpējā sadarbība gan parlamentārā līmenī, gan arī starptautisku organizāciju ietvaros.

Trešdien, 5.martā

14.20........   Delegācijas ierašanās Latvijā.
                    Lidostā “Rīga”.

16.50........   Latvijas Okupācijas muzeja apmeklējums.
                    Strēlnieku laukumā 1.

Ceturtdien, 6.martā

10.00........   Tikšanās ar Vides ministrijas valsts sekretāra vietnieku Eināru Cilinski, Klimata  un atjaunojamo energoresursu departamenta Klimata politikas nodaļas vadītāju Lindu Leju un ministrijas speciālistiem.
                     Peldu ielā 25.

11.00........   Tikšanās ar Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieku Andri Liepiņu un ministrijas speciālistiem.
                     Brīvības ielā 55.

12.00........   Tikšanās ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes priekšnieka vietnieku Jāni Citskovski un priekšnieka vietnieci Mairu Rozi.
                    Raiņa bulvārī 5.

14.40........   Tikšanās ar Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Čehijas parlamentu priekšsēdētāju Uldi Ivaru Gravu.
                     Viesu zālē, Jēkaba ielā 11.

15.45........    Tikšanās ar Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Vairu Paegli un komisijas deputātiem.
                     Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.

Piektdien, 7.martā

10.10........    Tikšanās ar īpašu uzdevumu ministru Eiropas Savienības finanšu pārvaldes lietās Normundu Broku un sekretariāta speciālistiem.
                     Smilšu ielā 1.

11.05........    Tikšanās ar Saeimas Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētāja biedru Ventu Armandu Kraukli un komisijas deputātiem.
                     Kamīnzālē, 221.telpā, Jēkaba ielā 16.

14.00........   Tikšanās ar Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāju Dzintaru Jaundžeikaru un komisijas deputātiem.
                     Kamīnzālē, 221.telpā, Jēkaba ielā 16.

15.00........   Tikšanās ar Ārlietu ministrijas parlamentāro sekretāru Ēriku Zundu.
                    K.Valdemāra ielā 3.

19.00........   Operas „Karmena” apmeklējums.
                    Latvijas Nacionālajā operā, Aspazijas bulvārī 3.

Sestdien, 8.martā
 
15.10........   Delegācijas izlidošana.
                    Lidostā “Rīga”.

 

Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā