Latvijas un Grieķijas sadarbība ir produktīva un pragmatiska

(05.03.2008.)
Trešdien, 5.martā, Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Grieķijas parlamentu priekšsēdētāja Ērika Zommere un grupas deputāti tikās ar Grieķijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Hrisanti Panajotopulu (Chryssanthie Panagiotopoulou).

Tikšanās laikā puses pārrunāja līdzšinējo sadarbību un tās turpmākās attīstības perspektīvas. Ē.Zommere pauda cerību, ka uzsāktais darbs turpināsies produktīvi un paplašināsies abu valstu parlamentārā sadarbība. Savukārt H.Panajotopulu akcentēja abu valstu kopīgās vērtības un vēlmi sadarboties. Puses atzina, ka abu valstu sadarbību sekmēs rudenī plānotā Grieķijas prezidenta valsts vizīte Latvijā, kā arī citas augsta līmeņa amatpersonu vizītes. Plānota arī Grieķijas parlamenta draudzības grupas sadarbībai ar Latviju viesošanās mūsu valstī.

Deputātu grupas priekšsēdētāja atzinīgi novērtēja līdzšinējo sadarbību ekonomikas, izglītības, zinātnes un kultūras jomā. Sekmīgi attīstās arī abu valstu sadarbība tūrisma jomā. Viņa pauda gandarījumu par sadarbības praktisko aspektu. Grieķija sniedz atbalstu Latvijas Universitātei grieķu valodas apmācībā. Tāpat pērn 30 Latvijas bērnu namu bērni atpūtās vasaras nometnē Grieķijā. Šogad tiek plānota līdzīga nometne.



Preses dienests
Ceturtdien, 4.jūlijā