G.Daudze un A.Piebalgs uzsver nacionālo parlamentu lomas būtisku pieaugumu; Saeimas priekšsēdētājs atrodas darba vizītē Briselē

(11.02.2008.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze pirmdien, 11.februārī, Briselē tikās ar enerģētikas komisāru Andri Piebalgu un diskutēja par Lisabonas līguma ratifikāciju Latvijā, uzsverot nacionālo parlamentu lomas būtisku pieaugumu pēc līguma stāšanās spēkā.  

„Pēc līguma ratifikācijas gan Saeimai, gan valdībai ir maksimāli jāsāk izmantot iespējas, ko paredz jaunais Lisabonas līgums, īpaši - nacionālo parlamentu lomas pieaugumu, kas jau sākotnējā stadijā mums ļauj aktīvi aizstāvēt nacionālās intereses,” skaidro Saeimas priekšsēdētājs.
       
G.Daudze apstiprināja, ka Saeima ir gatava Lisabonas līgumu ratificēt gada pirmajā pusē, savukārt A.Piebalgs apliecināja gatavību sadarboties ar Saeimu, lai veicinātu izpratni par šī līguma saturu.
       
Tāpat tikšanās laikā A.Piebalgs informēja Saeimas priekšsēdētāju par aktualitātēm enerģētikas nozarē. Puses sarunā izvērtēja arī situāciju Latvijā, pārrunājot iespējamos risinājumus energojaudas nodrošināšanai pēc 2010.gada, kad paredzēts slēgt Ignalīnas atomelektrostaciju.
       
Runājot par gaidāmo Eiropas Komisijas ekonomiskās konverģences ziņojumu par Latviju, tikšanās laikā tika diskutēts arī par ekonomisko situāciju Latvijā un Eiropā. 


Saeimas priekšsēdētājs atrodas darba vizītē Briselē

       
Pirmdien, 11.februārī, G.Daudze tiksies ar enerģētikas komisāru Andri Piebalgu, kuru informēs par Lisabonas līguma ratifikācijas plāniem Saeimā. Tāpat Saeimas priekšsēdētājs ar A.Piebalgu pārrunās Eiropas Savienības (ES) enerģētikas politikas attīstības aktualitātes un konkrētus Latvijā realizējamus projektus.
      
Tāpat Saeimas priekšsēdētājs piedalīsies Lisabonas stratēģijas jautājumu apspriešanā apvienotajā parlamentārajā sanāksmē.
       
G.Daudze apmeklēs arī Latvijas Republikas jaunatvērto pastāvīgo pārstāvniecību Briselē un tiksies ar mūsu valsts ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku ES Normundu Popenu.
       
Otrdien, 12.februārī, Saeimas priekšsēdētājs turpinās dalību apvienotajā parlamentārajā sanāksmē, tiksies ar Latviju pārstāvošajiem deputātiem Eiropas Parlamentā un Eiropas Parlamenta viceprezidenti Martini Rūri (Martine Roure).

 

Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā