Saeimas priekšsēdētājs oficiālā vizītē apmeklēs Igauniju

(28.01.2008.)

No 28. līdz 30.janvārim Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze oficiālā vizītē apmeklēs Igauniju.        

“Baltijas valstis vienmēr bijušas domubiedres un sniegušas viena otrai nopietnu atbalstu, turklāt mums ir kopīgas intereses un aktualitātes starptautiskajā politikā. Mana oficiālā vizīte Igaunijas Republikā apliecina gatavību kā Saeimas priekšsēdētājam arī turpmāk aktīvi veicināt Latvijas un Igaunijas sadarbību parlamentārajā līmenī,” uzsver Saeimas priekšsēdētājs. Gundars Daudze atgādina, ka šī ir viņa otrā oficiālā vizīte kā Saeimas priekšsēdētājam, jo vispirms viņš vēlējās apmeklēt mūsu gan emocionāli, gan teritoriāli tuvākās kaimiņvalstis - Lietuvu un Igauniju.
       
Pirmdien, 28.janvārī, Saeimas priekšsēdētājam paredzēta tikšanās ar latviešu kopienas Igaunijā pārstāvjiem, lai pārrunātu viņu aktivitātes gan uzņēmējdarbībā un akadēmiskajā vidē, gan citās jomās.
       
Otrdien, 29.janvārī, Gundars Daudze tiksies ar Igaunijas Republikas parlamenta (Riigikogu) prezidenti Eni Ergmu (Ene Ergma), lai pārrunātu abu valstu parlamentāro sadarbību. Savukārt pēc Riigikogu apmeklējuma Saeimas priekšsēdētājs tiksies ar Igaunijas Ministru prezidentu Andrusu Ansipu (Andrus Ansip).
       
Pēcpusdienā Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiksies ar Igaunijas Republikas prezidentu Tomasu Henriku Ilvesu (Tomas Henrik Ilvess). Savukārt vizītes otrās dienas noslēgumā Saeimas delegācija tiksies ar Igaunijas-Latvijas parlamentu sadarbības grupas locekļiem, lai pārrunātu līdzšinējo sadarbību, kā arī vienotos par jautājumiem, kuriem abas puses vēlētos pievērst lielāku uzmanību nākotnē.
       
Trešdien, 30.janvārī, Gundars Daudze dosies uz Tartu, lai tiktos ar pilsētas pašvaldības pārstāvjiem, kā arī apmeklētu Tartu universitāti un tiktos ar Medicīnas fakultātes pārstāvjiem. Savukārt pēcpusdienā priekšsēdētājs tiksies ar Valgas un Valkas pašvaldību pārstāvjiem.
       
Saeimas priekšsēdētāju vizītē pavadīs Saeimas sekretārs Dzintars Rasnačs, Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Igaunijas parlamentu priekšsēdētāja Ina Druviete un Baltijas Asamblejas Latvijas delegācijas vadītāja Ērika Zommere.
       
Informācijai:
Savā pirmajā oficiālajā valsts vizītē Saeimas priekšsēdētājas Gundars Daudze šī gada 11.-13.janvārī apmeklēja Lietuvas Republiku.


Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā