Solvita Āboltiņa: Latvija ir ieinteresēta turpināt Somijas investīciju piesaisti

(18.06.2014.)

Viens no lielākajiem investīciju projektiem Latvijā - pērn atklātā somu energouzņēmuma „Fortum” biomasas koģenerācijas stacija – ir pierādījums abu valstu sadarbības potenciālam, un Latvija ir ieinteresēta, lai Somijas uzņēmums turpinātu attīstīt savu darbību mūsu valstī. To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, trešdien, 18.jūnijā, oficiālās vizītes Somijā ietvaros tiekoties ar Fortum pārstāvjiem.

Arī somu uzņēmuma Fortum pārstāvji Latvijas delegācijai apliecināja interesi paplašināt savu darbību Latvijā.

Latvija augstu vērtē, ka, pateicoties somu investīcijām, mums ir izdevies atvērt lielāko un modernāko siltumenerģiju ražojošo biomasas koģenerācijas staciju, kas izmanto atjaunojamos energoresursus, apliecināja Saeimas priekšsēdētāja.

„Jaunu dalībnieku ienākšana enerģētikas tirgū un konkurences pieaugums veicina siltumenerģijas tarifu izlīdzināšanos. Turklāt mūsu valstij arvien ir aktuāls enerģijas ieguves avotu diferenciācijas jautājums,” sacīja S.Āboltiņa un uzsvēra - Fortum ienākšana Latvijā kalpo par labu piemēru, kā īstenot un attīstīt abām valstīm savstarpēji izdevīgus investīciju darījumus.

S.Āboltiņa arī uzsvēra, ka abu valstu ekonomisko sadarbību turpmāk veicinās arī pilnveidotie nosacījumi ārvalstu investīcijām. Mūsu valstij arī ir virkne konkurētspējīgu priekšrocību – vairāk nekā 15 tehnoloģiju parki lielākajās mūsu valsts pilsētās un inovāciju inkubatori mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, attīstīti finanšu pakalpojumi un informācijas tehnoloģiju infrastruktūra, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa no 16. līdz 18.jūnijam pēc Somijas Republikas parlamenta priekšsēdētāja Ēro Heineluoma (Eero Heinäluoma) ielūguma uzturas oficiālā vizītē Somijā. S.Āboltiņu vizītē pavada Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere un deputātu grupas sadarbībai ar Somijas parlamentu vadītājs Arvils Ašeradens. 



Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde