Saeimas priekšsēdētājas biedre ar delegāciju darba vizītē apmeklē Armēniju

(21.10.2013.)

Latvijas parlamenta delegācija Saeimas priekšsēdētājas biedres Ineses Lībiņas-Egneres vadībā no 21. līdz 25.oktobrim uzturas darba vizītē Armēnijas Republikas galvaspilsētā Erevānā.

Vizītes ietvaros delegācijai plānotas tikšanās ar Armēnijas Nacionālās Asamblejas priekšsēdētāju Hoviku Abrahamjanu (Hovik Abrahamyan) un ārlietu ministru Edvardu Nalbandiju (Edward Nalbandian), kā arī Armēnijas parlamentā izveidotās deputātu grupas sadarbībai ar Latvijas parlamentāriešiem pārstāvjiem. Tāpat delegācijai Armēnijas apmeklējuma laikā paredzēta tikšanās ar Viņa Svētību Armēņu Apustuliskās baznīcas patriarhu Katolikosu Karekinu II.

Vizītes ietvaros plānots pārrunāt Latvijas un Armēnijas divpusējo attiecību pilnveidošanas iespējas, tostarp sadarbību politiskajā un ekonomikas līmenī, kā arī ciešāku sakaru veidošanu starp abu valstu likumdevējiem.

Tāpat plānots runāt par iespējām turpināt Latvijas reformu un eirointegrācijas pieredzes nodošanu Armēnijas kolēģiem, kā arī  Eiropas Savienības un Armēnijas sadarbības perspektīvām, īpaši ņemot vērā šī gada novembrī gaidāmo Austrumu partnerības samitu Viļņā.

Saeimas priekšsēdētājas biedri vizītē pavada Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs, kā arī Juridiskās komisijas deputāte Dana Reizniece-Ozola.


Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde