I.Lībiņa-Egnere Saeimā sveic jauno Kubas vēstnieku

(15.01.2013.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere otrdien, 15.janvārī, Saeimas namā tikās ar Kubas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā. Enrike Orta Gonzales (Enrique Orta González) bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Sveicot viesi Saeimā, I.Lībiņa-Egnere norādīja, ka pastāv labas iespējas attīstīt Latvijas un Kubas sadarbību ekonomikā, kultūrā un tūrisma jomā. Saeimas priekšsēdētājas biedre arī uzsvēra sadarbības iespējas starp abu valstu parlamentiem un informēja vēstnieku, ka Saeimā izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Kubas parlamentu. Grupas sastāvā ir 23 Latvijas parlamenta deputāti. Savukārt vēstnieks abu valstu attiecības raksturoja kā labas un kā apliecinājumu minēja 2007.gadā notikušo Saeimas delegācijas vizīti Kubā.

Tikšanās laikā pārrunāta arī Latvijas un Kubas ekonomiskā sadarbība. Latvija kā Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts izdevīgā ģeogrāfiskā novietojuma dēļ var būt labs sadarbības partneris uzņēmējiem no Kubas un kalpot kā tilts uz ES, Krievijas un NVS tirgiem, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre, un aicināja uzņēmējus no Kubas izmantot Latvijas stratēģiskās priekšrocības – Eiropas līmenim atbilstošos loģistikas pakalpojumus, kā arī ostu un dzelzceļa transporta infrastruktūru, tādējādi attīstot sadarbību tranzīta jomā.

I.Lībiņa-Egnere aicināja Kubu mūsu valsts iedzīvotājus plašāk iepazīstināt ar savas valsts kultūru, atzīmējot, ka 2014.gadā Rīga kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu. Savukārt vēstnieks apliecināja ieinteresētību šo iespēju izmantot, vienlaikus uzsverot, ka Kubu un tās iedzīvotājus patiesi var iepazīt tikai, redzot Kubu savām acīm. Tāpat I.Lībiņa-Egnere informēja vēstnieku, ka 2015.gadā Latvija kļūs par prezidējošo valsti ES Padomē, kas arī pavērs plašas iespējas viedokļu apmaiņai dažādos jautājumos.

E.Orta Gonzales savā diplomātiskajā karjerā ieņēmis dažādus amatus Kubas Ārlietu ministrijā un strādājis savas valsts diplomātiskajās pārstāvniecībās Ukrainā un Dienvidāfrikas Republikā. Šobrīd E.Orta Gonzales ir arī Kubas vēstnieks Igaunijā un Somijā un pastāvīgi rezidē Somijā.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157632529096978/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=_0mRGXgLIRc
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.

 


Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde