Andrejs Klementjevs Saeimā sveic jauno Armēnijas vēstnieku

(19.06.2012.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs otrdien, 19.jūnijā, tikās ar Armēnijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Aru Aivazianu (Ara Aivazian), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Sveicot vēstnieku ar nozīmēšanu darbam Latvijā, Saeimas priekšsēdētajas biedrs Latvijas un Armēnijas attiecības raksturoja kā labas un draudzīgas, ar lielu attīstības potenciālu, un uzsvēra, ka Armēnija ir svarīgs sadarbības partneris Dienvidkaukāza reģionā. A.Klementjevs atzina, ka abas valstis ir uzsākušas darbu pie vairākiem kopīgiem projektiem, un pauda cerību, ka līdz ar jauna vēstnieka nozīmēšanu šī veiksmīgā sadarbība turpināsies.

Latvija ir ieinteresēta ciešākā sadarbībā starp abu valstu parlamentiem, un šajā nozīmīga loma ir parlamentārās sadarbības grupām, sacīja Saeimas priekšsēdētajas biedrs, darot zināmu, ka Saeimā darbojas deputātu grupa sadarbībai ar Armēnijas parlamentu deputāta Ivana Klementjeva vadībā. 

Puses bija vienisprātis, ka pēdējo gadu laikā vizīšu apmaiņa parlamentu līmenī nav bijusi īpaši aktīva, un pārrunāja iespējas to veicināt, ņemot vērā, ka tas ir viens no soļiem, lai pilnveidotu sadarbību arī ekonomikā un kultūrā.

Latvijā ir aktīva un labi organizēta armēņu kopiena, kas dod būtisku pienesumu Latvijas kā multikulturālas valsts kultūras dzīvē, pauda A.Klementjevs, ar gandarījumu uzsverot, ka Rīga ir vienīgā pilsēta Baltijas reģionā, kurā darbojas armēņu baznīca.   

A.Aivazians darīja zināmu, ka līdz ar jaunas vēstniecības atvēršanu Baltijas reģionā Armēnija vēlas uzsākt jaunu etapu abu valstu attiecībās, padziļinot tās visās jomās. Armēnijai ir būtiska arī tā pieredze, ko Latvija ir uzkrājusi 20 neatkarības gados, kļūstot par pilnvērtīgu Eiropas Savienības un NATO dalībvalsti, atzina vēstnieks.

Armēnijas vēstnieks Ara Aivazians pastāvīgi rezidē Lietuvas galvaspilsētā Viļņā pagājušā gada novembrī atvērtajā vēstniecībā. Iepriekš Armēnijas diplomātiskais pārstāvis strādāja no Polijas galvaspilsētā Varšavā izvietotās Armēnijas pārstāvniecības.  

 

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157630190406236/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/watch?v=XmxcviPG4I8&feature=plcp
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.

 

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde