Kalniņa-Lukaševica un Dombrovskis sarunās ar nākamās ES prezidentūras pārstāvjiem aizstāvēs Latvijas intereses daudzgadu budžetā

(21.05.2012.)

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis no 21. līdz 23.maijam uzturas darba vizītē Kipras galvaspilsētā Nikosijā, kur divpusējās sarunās ar nākamās ES prezidējošās valsts parlamentāriešiem un valdības pārstāvjiem skaidro Latvijas nostāju mūsu valstij nozīmīgajos kohēzijas finansējuma un lauksaimniecības tiešmaksājumu jautājumos.

„Ņemot vērā, ka jau šī gada jūlijā Kipra kļūs par Eiropas Savienības prezidējošo valsti un tālāk vadīs sarunas par Eiropas Savienības daudzgadu budžetu, sarunas ar Kipras parlamentāriešiem un ministriem ir īpaši nozīmīgas. Tādēļ vēlamies Kipras kolēģiem argumentēti skaidrot Latvijas nostāju par abām budžeta sarunu prioritātēm – kohēziju un tiešmaksājumiem,” atzīmē Z.Kalniņa-Lukaševica. 

„Norādīsim uz nevienlīdzīgajiem konkurences apstākļiem, kādos strādā Latvijas lauksaimnieki, saņemot vismazākos tiešmaksājumus visā Eiropas Savienībā. Uzsvērsim, ka arī mūsu valsts zemniekiem jāsaņem taisnīgs tiešmaksājumu finansējums. Tāpat, akcentējot kohēzijas finansējuma lielo nozīmi Latvijas tautsaimniecības tālākā izaugsmē, skaidrosim, ka kohēzijas finansējumu Latvijai jāsaņem vismaz līdzšinējā līmenī,” pauž Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja.

Nikosijā Saeimas komisiju vadītāji tiksies ar Kipras parlamenta Eiropas lietu komisijas un Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Averofu Neofitu (Averof Neofitu), Finanšu un Budžeta komisijas priekšsēdētāju Nikolasu Papadopulu (Nikolas Papadopulus), un Lauksaimniecības un dabas resursu komitejas priekšsēdētāju Janaki Gavrielu (Janakis Gavrielu). Tāpat Saeimas komisiju vadītājiem plānota tikšanās ar  Kipras ministra vietnieku Eiropas Savienības jautājumos Andreasu Mavroiani (Andreas Mavroyiannis), kā arī ar Latvijas Republikas Goda ģenerālkonsulu Kiprā Adoni Papadopulu (Adoni Papadopulas).


Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde