Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa piedalīsies ES parlamentu priekšsēdētāju konferencē

(19.04.2012.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa no 19. līdz 21.aprīlim darba vizītē uzturēsies Polijas galvaspilsētā Varšavā, kur piedalīsies Eiropas Savienības (ES) valstu parlamentu priekšsēdētāju ikgadējā konferencē.

Parlamentu priekšsēdētāju konferences uzmanības centrā būs ES politiskās un ekonomiskās vienotības jautājums un ietekme, kādu uz to varētu atstāt globālā finanšu krīze. ES parlamentu spīkeri diskutēs arī par Līguma par stabilitāti, koordināciju un pārvaldību ekonomiskajā un monetārajā savienībā ietekmi uz nacionālo parlamentu darbu.

Tāpat konferences darbakārtībā būs jautājumi par dalībvalstu parlamentu lomu ES Kopējās ārējās un drošības politikas un ES Kopējās drošības un aizsardzības politikas kontrolē.

Vizītes ietvaros Varšavā Saeimas priekšsēdētājai paredzētas arī vairākas neformālas divpusējās tikšanās ar ES dalībvalstu parlamentu priekšsēdētājiem. S.Āboltiņa vizītes laikā arī atklās Latvijas stendu Polijas lielākajā tūrisma gadatirgū LATO 2012.

ES valstu parlamentu priekšsēdētāju konferences par aktuālajiem savienības un dalībvalstu jautājumiem notiek jau kopš 1963.gada, kad pirmā šāda veida konference notika Romā.

 


Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde