Inga Bite tiekas ar Irānas vēstnieku

(29.03.2012.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inga Bite ceturtdien, 29.martā, tikās ar Irānas Islāma Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Rasulu Eslami (Rasoul Eslami). Vēstnieks Saeimā bija ieradies atvadu vizītē.

Sveicot viesi Saeimā, I.Bite apliecināja, ka Latvija augstu novērtē Irānas atbalstu Latvijas neatkarībai un to, ka Irāna nekad nav atzinusi mūsu valsts okupāciju.

Tikšanās laikā puses apmainījās viedokļiem par situāciju Tuvo Austrumu reģionā un Afganistānā.

Saeimas priekšsēdētājas biedre atzīmēja, ka Latvija ar atbildību izturas pret tās starptautiskajām saistībām un pasākumiem Afganistānas drošības situācijas stabilizēšanai. Tādēļ Latvijas karavīri turpina dalību NATO vadīto starptautisko miera uzturēšanas spēku misijā Afganistānā.

I.Bite darīja zināmu, ka Latvija ir ieinteresēta komerciāla transkontinentālā tirdzniecības maršruta attīstīšanā Jaunā Zīda ceļa iniciatīvas ietvaros. Latvijas uzskata, ka Ziemeļu izplatīšanas tīklam, pa kuru pa dzelzceļu no Rīgas ostas Afganistānā izvietotajam militārajam kontingentam tiek nogādātas nemilitārās kravas, ir labs potenciāls ar laiku kļūt par šādu transkontinentālu tirdzniecības maršrutu.

Pārrunājot politiskā dialoga un ekonomiskās sadarbības iespējas, ņemot vērā arī ieviestās starptautiskās sankcijas pret Irānu, I.Bite aicināja Irānu kodolprogrammas un cilvēktiesību jautājumos sadarboties ar starptautisko sabiedrību un institūcijām.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/7026615807/in/photostream/
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā