Deputāti ar Eiropas Komisijas pārstāvniecības vadītāju pārrunā ES politikas aktualitātes

(01.02.2012.)
Galerija

Saeimas Eiropas lietu komisijas deputāti trešdien, 1.februārī, tiekoties ar Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāju Innu Šteinbuku, pārrunāja Latvijas paveikto Eiropas Savienības (ES) fondu apguvē un ekonomisko situāciju mūsu valstī, kā arī aktuālos ES dienaskārtības jautājumus, tostarp ES daudzgadu budžeta sarunu gaitu un eirozonas stabilizācijas pasākumus. 

Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica sarunā akcentēja Latvijai nozīmīgās sarunas par jauno ES daudzgadu budžetu 2014.-2020.gadam. Z.Kalniņa-Lukaševica norādīja, ka iepriekš bijis plānots sarunas pabeigt līdz šī gada beigām, tomēr iespējams, ka tās ieilgs arī līdz 2013.gadam. I.Šteinbuka atzina, ka eirozonas stabilizēšanas pasākumi ES informatīvajā telpā patlaban būtiski aizēno sarunas par ES daudzgadu budžetu.

I.Šteinbuka darīja zināmu, ka Eiropas Komisija gatavojas pārdalītu daļu no 2007.-2013.gada budžetā nerezervētajiem 82 miljardiem eiro. Līdz ar to Latvija līdz šī gada aprīlim varētu iegūt līdz 450 miljoniem eiro jauniešu bezdarba mazināšanai. Šim mērķim Latvijai sadarbībā ar sociālajiem partneriem un Eiropas Komisiju jāizstrādā rīcības plāns, kas jāiekļauj Nacionālajā reformu programmā, pauda Eiropas Komisijas pārstāvniecības vadītāja, atzīmējot, ka patlaban Latvijā i gandrīz 30 procenti jauniešu ir bez darba.

Saeimas komisijas priekšsēdētāja atzinīgi vērtē iespēju Latvijai iegūt papildu finansējumu jauniešu bezdarba mazināšanai. Latvijai tas būtu īpaši nozīmīgi demogrāfijas problēmu risināšanas un reģionu attīstības kontekstā, atzīst Z.Kalniņa-Lukaševica.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas:
https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157629125586483/with/6800127901/
Izmantojot foto, atsauce uz Saeimas kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā