Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze augsti novērtē ASV atbalstu Latvijai (foto)

(13.01.2009.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze otrdien, 13.janvārī, tikās ar Amerikas Savienoto Valstu ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Čārlzu Viljamu Larsonu (Charles William Larson), kurš Saeimā bija ieradies atvadu vizītē.

„Vēlos pateikties ASV vēstniecībai un personīgi vēstnieka kungam par ieguldīto darbu, lai Latvijas pilsoņi uz ASV varētu doties bez vīzas,” tikšanās laikā norādīja G.Daudze. “ Bezvīzu režīma ieviešanas laiks bija ļoti simbolisks - tikai dienu pirms Latvijas Republikas neatkarības proklamēšanas deviņdesmitās gadadienas. Tā bija laba Latvijas sabiedroto dāvana mūsu valsts dzimšanas dienā,” teica G.Daudze.

Saeimas priekšsēdētājs arī atzina, ka Latvija augstu vērtē ASV Senāta 2008.gada 16.septembrī pieņemto rezolūciju par godu Latvijas neatkarības 90.gadadienai, kurā Krievija tika aicināta atzīt Baltijas valstu okupāciju.
 
ASV vēstnieks Č.Larsons pateicās par Latvijas ieguldījumu starptautiskajās operācijās, īpaši NATO vadītajā militārajā operācijā Afganistānā. Savukārt G.Daudze norādīja, ka Latvija ir gatava pildīt savas saistības un vēlas būt uzticams partneris, uz kuru var droši paļauties.

Tikšanās laikā puses pārrunāja reģiona enerģētisko drošību un uzsvēra, ka vienlīdz būtiski ir ne tikai attīstīt jaunas energojaudas, bet arī izveidot energotīklu starpsavienojumu starp Baltijas valstīm un Zviedriju.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā