Vineta Muižniece: Valsts kontroles un Krievijas Revīzijas palātas sadarbība ir auglīga (foto)

(22.12.2008.)

Saeimas priekšsēdētāja biedre Vineta Muižniece un Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš pirmdien, 22.decembrī, tikās ar Krievijas Federācijas Revīzijas palātas priekšsēdētāju Sergeju Stepašinu.

Saeimas priekšsēdētāja biedre atzina, ka abu valstu radniecīgo iestāžu sadarbība, pērn un šogad revidējot Latvijas - Krievijas robežpunktu un atbildīgo dienestu darbu, ir gan konstruktīva, gan sekmīga un ir labs pamats, lai veicinātu abu valstu ekonomisko sadarbību. 

V.Muižniece pauda gandarījumu arī par līdzšinējo valsts kontrolieres Inguna Sudrabas darbu, minot, ka par parlamenta attieksmi liecina ļoti pārliecinošais Saeimas balsojums, pagājušo ceturtdien atkārtoti ievēlot I.Sudrabu šajā amatā.

S.Stepašins informēja par abu iestāžu kopīgajiem projektiem, kā nozīmīgāko minot revīzijas uz abu valstu robežas, lai apkarotu tranzīta kravu rindu iemeslus un mazinātu sastrēgumus. Pārbaudes rezultātā Krievijas pusē no darba ir atbrīvoti vairāki ierēdņi un, ņemot vērā iespējamās koruptīvās darbības, uzsāktas vairākas krimināllietas. Lai arī problēmas joprojām ir, rindas un spriedze uz robežas ir mazinājusies. Valts kontroles un Revīzijas palātas sadarbības rezultātā uz robežas plānota vēl virkne citu izlabojumu, norādīja Krievijas pārstāvis.

Ekonomiskās lejupslīdes apstākļos ir sevišķi būtiski, lai kravas uz robežas netiktu kavētas, kontrolpunkti strādātu ar maksimālu caurlaidību un dotu maksimālu labumu abu valstu tautsaimniecībai, uzsvēra S.Stepašins.

Savukārt Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētājs ierosināja abu iestāžu sadarbības rezultātus skatīt kādā no komisijas sēdēm, vērtējot padarīto un izvirzot jaunus mērķus.

Pārrunājot abu valstu situāciju globālās ekonomiskās krīzes apstākļos, V.Muižniece norādīja, ka šādas situācijas ļauj saskatīt jaunas iespējas un attīstības scenārijus. Latvijas izvēlētajā ceļā tas nozīmē gan būtisku birokrātiskā aparāta samazināšanu, gan īpašu programmu, lai mazinātu birokrātiskos šķēršļus uzņēmējiem. 

 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā