Saeimas komisijas priekšsēdētājs ar Lietuvas vēstnieku pārrunā abu valstu sadarbību

(10.12.2008.)

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (LPP/LC) trešdien, 10.decembrī, tikās ar Lietuvas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Antanu Vaļoni (Antanas Valionis), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Saeimas komisijas priekšsēdētājs A.Bērziņš un Lietuvas vēstnieks atzina, ka nākošgad, atzīmējot Baltijas ceļa 20 gadadienu, svarīgi organizēt kopīgus pasākumus, kas apliecinātu Latvijas, Lietuvas un Igaunijas solidaritāti.

Puses pārrunāja nākotnes sadarbības projektus, tostarp nepieciešamību kompleksi risināt enerģijas piegādes un drošības jautājumus, kā arī uzlabot Baltijas valstu transporta saikni ar Eiropu Rail Baltic un VIA Baltic kontekstā.

Lietuvas vēstnieks informēja, ka pēc oktobrī notikušajām parlamenta vēlēšanām ir izveidota stabila koalīcija, ko veido 83 no 141 Lietuvas parlamenta deputāta. Vakar apstiprināta arī Lietuvas jaunā valdība.

Savukārt A.Bērziņš raksturoja ekonomisko situāciju Latvijā un ekonomikas stabilizācijas un izaugsmes atjaunošanas programmu, kā arī pastāstīja par reģionālās reformas gaitu.

Tikšanās dalībnieki pārrunāja arī starptautiskās aktualitātes, tostarp atbalstu Gruzijas un Ukrainas eiroatlantiskajai integrācijai un Lisabonas līguma ratifikācijas procesu.
 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā