Saeimā ar atvadu vizīti viesojas Japānas vēstnieks

(02.12.2008.)

Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Japānas parlamentu priekšsēdētājs Artis Pabriks un grupas deputāti otrdien, 2.decembrī, tikās ar Japānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Akiru Nakadžimu (Akira Nakajima), kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Pēdējo gadu laikā sadarbība starp Latviju un Japānu ir strauji attīstījusies, atzina A.Pabriks un pauda pārliecību, ka šī dinamika saglabāsies arī turpmāk. Viņš pateicās vēstniekam par ieguldījumu divpusējo attiecību stiprināšanā, ko apliecina arī rezidējoša vēstnieka nozīmēšana Latvijā. Turklāt pozitīvs solis tālākajā attīstībā būs arī Saeimas priekšsēdētāja plānotā oficiālā vizīte nākošajā gadā Japānā, kā arī divu Saeimas deputātu dalība Japānas organizētajā Japānas - Baltijas seminārā par finansēm un globālo ekonomiku.

Arī Japānas vēstnieks apliecināja, ka starp abām valstīm ir lieliskas attiecības un pateicās A.Pabrikam par ieguldījumu to pilnveidošanā. Turklāt Latvijai un Japānai ir kopīga nostāja aktuālajos ārpolitikas un stratēģiskās attīstības jautājumos, atzīmēja A.Nakadžima.

Tikšanās dalībnieki pārrunāja arī starptautiskās aktualitātes, tostarp pasaules finanšu krīzi un sešpusējās sarunas par Ziemeļkorejas kodolprogrammas likvidēšanu.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 5.jūlijā