Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze: Latvija ir ieinteresēta stiprināt ekonomiskās saites ar Armēniju (foto)

(19.11.2008.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze trešdien, 19.novembrī, tikās ar Armēnijas Republikas ārlietu ministru Edvardu Nalbandianu (Edward Nalbandian), kurš Latviju apmeklē oficiālā vizītē.

G.Daudze norādīja, ka šī vizīte ir apliecinājums tam, ka abas valstis ir gatavas ciešākai sadarbībai gan ekonomiskā, gan politiskā jomā. Viņš uzsvēra, ka joprojām ir spēkā Armēnijas parlamenta priekšsēdētājam Ovikam Abrahamjanam (Hovik Abrahamyan) adresētais ielūgums apmeklēt Latviju vizītē. Savukārt E.Nalbandians sacīja, ka ir pārliecināts par ciešāku parlamentāro kontaktu nepieciešamību un apliecināja, ka aktualizēs šo jautājumu Nacionālajā Asamblejā.

Saeimas priekšsēdētājs pauda viedokli, ka Nacionālās Asamblejas vadītāju pavadoša Armēnijas uzņēmēju delegācijas vizīte būtu laba iespēja iepazīt tās ekonomiskās sadarbības priekšrocības, ko Armēnijai var piedāvāt mūsu valsts.

Armēnijas ārlietu ministrs atzina, ka ekonomiskās sadarbības jomā abām valstīm ir izaugsmes iespējas un norādīja, ka savstarpējā līgumtiesiskā bāze ir labs pamats turpmākām attiecībām. Nav pretrunu, kas kavētu ciešāku abu valstu sadarbību, viņš piebilda.

Pārrunājot iespējamo vēstniecību atvēršanu Rīgā un Erevānā E.Nalbandians pauda viedokli, ka pārstāvniecības atvēršana otrā valstī vienmēr dod ekonomisku labumu un apliecināja, ka Armēnija ir gatava atvērt savu pārstāvniecību Rīgā uzreiz pēc tam, kad darbu Erevānā sāktu Latvijas diplomātiskā pārstāvniecība.

Savukārt Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (LPP/LC) atzinīgi novērtēja progresu, ko Armēnija sasniegusi pēdējos gados un norādīja, ka Latvija aktīvi seko notikumiem reģionā. E.Nalbandians pastāstīja par attiecību attīstību ar Turciju, kā arī pieskārās jautājumam par sarunu procesu ar Azerbaidžānu Kalnu Karabahas jautājumā.  

 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 5.jūlijā